FAQ

FAQ

De ce evaluarea online este parte a procesului de recrutare?

Evaluările online sunt o modalitate validă și sigură pentru a evalua compatibilitatea dintre un candidat și Continental. De asemenea, evaluările online sunt o metodă obiectivă pentru standardizarea procesului de selecție. Evaluările noastre online sunt create pentru a indica succesul și performanța viitoare in rândul candidaților Continental.

Ce fel de evaluare online folosește Continental?

Continental foloseṣte două teste diferite de evaluare online. Ȋn funcţie de postul la care aplicaţi veţi parcurge una sau două evaluări precum: Continental Online Assessment 1 (NRT/LRT) ce evaluează abilităţile cognitive  (gândirea numerică ṣi logică) ṣi Continental Online Assessment 2 (CoMo) ce evaluează conṣtiinciozitatea ṣi motivaţia. Ȋn primul test veți primi întrebări legate de raționamentul numeric, care pun accent pe abilitățile candidatului de a lucra cu numere. Adiţional, veți primi întrebări legate de raționamentul logic, unde este important să aveți în vedere consecințele sau concluziile logice ale anumitor condiții date. Ȋn cel de-al doilea test veţi regăsi întrebări referitoare la stilul preferat de lucru ṣi alte preferinţe in aria profesională.

Există o limită de timp în completarea testelor?

Nu există limită de timp în completarea testelor. Astfel puteți investi cât timp aveți nevoie. Din experiența noastră, cel mai bine este să lucrați în ritmul propriu. Nu veți fi evaluat în funcție de durata rezolvării testului.

De cât timp am nevoie pentru evaluarea online?

Nu există limită de timp, dar timpul necesar pentru completarea evaluării este de aproximativ 30 de minute pentru completarea testului nr. 1 (NRT/LRT) ṣi 10 minute pentru completarea testului nr. 2 (CoMo). Se ia în considerare numai scorul final al evaluării, astfel încât puteți să acordați fiecărui test atât timp cât considerați necesar.

Pot lua pauză între cele două evaluări?

Puteţi lua o pauză scurtă  între Continental Online Assessment 1 (NRT/LRT) ṣi Continental Online Assessment 2 (CoMo), dacă este necesar să completaţi ambele teste. Chiar ṣi pe parcursul completării testului Online Assessment 1 (NRT/LRT) puteţi lua o pauză (mai puţin de 20 de minute) între partea ce vizează raţionamentul numeric ṣi cea referitoare la gândirea logică. Recomandarea noastră este să rezolvaţi testele unul după altul.

La câte întrebări trebuie să răspund?

Testul Continental Online Assessment 1 (NRT/LRT) foloseṣte  tehnologii de adaptare computerizată, ceea ce înseamnă că fiecare test este special adaptat abilităţilor candidatului. Astfel, numărul de întrebări poate varia. Continental Online Assessment 2 (CoMo) cuprinde 39 de întrebări.

De ce trebuie să susţin o evaluare a abilităţilor cognitive?

Acest tip de evaluări măsoară abilitatea fiecăruia de a interpreta corect informaţia numerică ṣi logică ṣi abilitatea de a folosi informaţia pentru a rezolva probleme ṣi a lua decizii. Această abilitate este necesară pentru variate joburi în cadrul Continental. Indiferent de funcţie este benefic să identifici eficient probleme critice în cadrul ariei profesionale ṣi să trasezi concluzii pe baza datelor numerice ṣi a rezultatelor logice.

Ce se întâmplă dacă nu pot susţine evaluarea din cauza unor probleme particulare?

Vă rugăm să ne contactaţi la adresa de e-mail personal@conti.de, astfel încât să găsim împreună o soluţie pentru a va asigura suport în cadrul procesului de aplicare.

Ce se întâmplă dacă în timpul evaluării se întrerupe conexiunea la Internet?

Dacă întreruperea durează doar câteva momente, puteţi continua evaluarea. Dacă nu funcţionează, trebuie să închideţi fereastra, aṣteptaţi aproximativ 30 de minute din motive tehnice ṣi apoi accesaţi din nou link-ul de evaluare pentru a finaliza aplicaţia. Veţi relua evaluarea de la punctul în care s-a întrerupt.

Ce fac în cazul în care întâmpin probleme tehnice?

Vă rugăm să ne contactaţi la AssessSupport@us.ibm.com şi partenerul nostru vă va oferi suport pentru rezolvarea eventualelor Probleme.

Ce browser de Internet ṣi sisteme de operare pot folosi pentru a accesa Continental Online Assessment?

Vă rugăm să vă asiguraţi că folosiţi unul dintre sistemele menţionate mai jos. De asemenea, se pot folosi tabletele sau smartpone, însă vă recomandăm să folosiţi un computer.
- Google Chrome: Versiunea 22 - 30.0.1599.68 ṣi versiunea 31.0.1650.63 sau mai mare (toate sistemele de operare)
- Firefox: Versiunea 16 sau mai mare (toate sistemele de operare)
- Internet Explorer: Versiunea 11 sau mai mare (Windows)
- Safari: Versiunea 6.0.2 sau mai mare (iOS, Mac OS X)
- Mobile Safari: Versiunea 6.0.2 sau mai mare (iOS, Mac OS X)

Joburi@CONTINENTAL

Lista tuturor poziţiilor deschise la Continental Aplică acum!

CONTACT

Aveţi întrebări legate de carieră? mai departe