breadcrumbs
  1. Home
  2. De ce Continental
  3. Dezvoltarea ta
  4. Promovarea talentelor

Promovarea talentelor

Cerem expertiză, astfel încât încurajăm expertiza. Pentru a putea fi sursă de idei, Continental trebuie mai întâi să formeze talente. Începând cu întâlnirile anuale de evaluare a performanţei, în cadrul cărora îţi stabileşti propriul plan de dezvoltare, prin discuţii cu managerul. Continuând, de exemplu, cu iniţiativa mutărilor interne temporare, prin care promovăm înţelegerea pentru diferitele domenii, funcţii şi culturi.

Continental a dezvoltat programe, pentru diferite grupuri ţintă, al căror scop este de o promova angajaţii cu potenţial ridicat.

Leadership Entry Program (LEP)
Acest program se adresează angajaţilor care vor prelua în curând sau care tocmai au preluat o poziţie de conducere. Ei sunt pregătiţi pentru noile lor responsabilităţi prin perfecţionarea abilităţilor lor personale şi tehnice.

Talent Development Process (TDP)
Acesta este mai mult sau mai puţin procesul de "scout", folosit pentru a identifica potenţialul de leadership. Scopul său este de a se concentra pe dezvoltarea următoarei generaţii cu potenţial pentru poziţii de management.

International Management Program (IMP)
Acest program se adresează acelor angajaţi care deşi au puţină experienţă pe o poziţie de leadership, ies deja în evidenţă datorită performanţei excelente. În parteneriat cu o şcoală de business, aceştia sunt pregătiţi pentru poziţii internaţionale cu responsabilităţi în mai multe module şi abordări de învăţare prin acţiune.

Joburi@CONTINENTAL

Lista tuturor poziţiilor deschise la Continental Aplică acum!