Visszaélés- és korrupcióellenes forródrót

FIGYELEM:
Ez az oldal nem a műszaki vagy a termékekkel kapcsolatos panaszokról szól. Kérjük, hogy ezekkel forduljon ügyfélszolgálatunkhoz (elérhetőségüket megtalálja a Kapcsolat menüpont alatt).

A Continental vállalati szellemiségét és etikáját (feddhetetlenség, tisztesség, a törvények betartása) a Magatartási Kódex, az ALAPELVEK és a Vállalatirányítás irányelvei foglalják össze. Vállalati kultúránk ezekre az értékekre épül.

Mindenfajta etikátlan, illegális és felelőtlen tevékenység árt a vállalatnak és a benne érdekelteknek, így a vállalat alkalmazottainak, ügyfeleinek, részvényeseinek, partnereinek és beszállítóinak. Az Ön segítsége tehát fontos lépést jelent az illegális és kétes gyakorlatok elleni küzdelemben és azok megelőzésében.

Az ilyen incidensek megoldásában segít egy forródrót létesítése.

Miért fontos a visszaélés- és korrupcióellenes forródrót?

Korábban sok névtelen bejelentést kaptunk a vállalaton belüli állítólagos korrupcióval és rosszhiszemű magatartással kapcsolatban. Egy forródrót megteremti a lehetőséget arra, hogy önkéntes bejelentők a rosszhiszemű és az etikát sértő cselekedetekről közvetlenül és névtelenül értesítsék a vállalatot.

Ki használja a visszaélés- és korrupcióellenes forródrót?

Minden alkalmazottnak, aki illegális és kétes tevékenységekről szerez tudomást, tanácsos használnia a forródrótot, ha a felettesével nem tudja megbeszélni az ügyet. Továbbá kérjük, hogy minden érdekelt, akinek a Continentalt és alkalmazottait érintő illegális és kétes üzleti tevékenységekről van tudomása, használja a forródrótot. Az ilyen magatartás figyelmen kívül hagyása és lebecsülése csak növeli az okozott kárt és frusztrációt.

A korrekt és tisztességes magatartás nem hozhatja hátrányos helyzetbe a bejelentőt.

Milyen esetek bejelentésére szolgál a visszaélés- és korrupcióellenes forródrót?

A forródrótot a következő bűncselekmények gyanújának bejelentésére kell használni:

  • Lopás, vesztegetés
  • Csalás, sikkasztás
  • Összeférhetetlenség
  • Bennfentes kereskedelem
  • Trösztellenes ügyek (a versenyjog megsértése)
  • Pénzmosás
  • Könyvelés manipulálása
  • Környezetvédelmi problémák
  • Egészség, munkavédelem és munkahelyi biztonság

Mi történik a bejelentés után?

Egy külső szolgáltató minden bejelentést átirányít a Társaság Könyvvizsgálójához és a Vállalat Visszaélésekkel Foglalkozó Osztályhoz, ahol azonnal foglalkoznak vele. Ön azzal segítheti munkánkat, hogy önkéntes alapon megadja az elérhetőségét (telefonszám, e-mail), hogy szükség esetén felvehessük Önnel a kapcsolatot további információkért. Minden információt komolyan veszünk és a törvényeknek megfelelően bizalmasan kezelünk, mind jelenleg, mind a jövőben.