A vállalat története 1871–1926 között

  

        

1871. október 8.

Hannoverben megalapítják a Continental-Caoutchoucund és Gutta-Percha részvénytársaságot. A Vahrenwald utcai központi gyárépületben lágygumiból készült termékeket, gumírozott anyagokat, valamint kocsik és kerékpárok számára készült tömör abroncsokat gyártanak.

1882

A cég hivatalosan is bejegyezteti az ágaskodó paripát ábrázoló márkajelet.

    

1892

A Continental az első cég Németországban, amely pneumatikus kerékpárabroncsot gyárt.

    

1898

Hannover-Vahrenwaldban megkezdődik a mintázat nélküli pneumatikus gépjárműabroncsok gyártása.

    

1900

Az első német léghajó, az LZ 1 gázszelepeinek tömítésére a Continental által gyártott ballonanyagot használják.

        

1901

A Continental pneumatikus abroncsaival versenyző Mercedes learatja első szenzációs győzelmét a Nizza-Salon-Nizza Nagydíjon.

1904

A világon elsőként a Continental fejleszti ki a mintázattal rendelkező gépjárműabroncsot.

    

1905

A cég megkezdi a szegecselt csúszásgátló abroncsok gyártását, amelyek a későbbi acélszöges abroncsok előfutárai.

    

1907

Megjelenik a „Continetal autós-motoros országúti atlasz” első száma.

1908

A túrakocsik számára a Continental kifejleszti a jelentős újításnak számító leszerelhető keréktárcsát, amely ezek után nagymértékben megkönnyíti a kerékcserét.

    

    

1909

A francia Louis Blériot elsőként repüli át a La Manche csatornát. A repülőgép borítására használt feszített vásznat a Continental gyártja.

A Continental üzemében a Bayer laboratóriumaiban kifejlesztett szintetikus kaucsukot sikeresen vulkanizálják, és elsőként gyártanak belőle tesztabroncsot.

1912

Peter Behren építész tervei alapján megkezdődik Hannoverben a Vahrenwald utcai impozáns irodaépület építése, amely 1986-ban kerül a város tulajdonába. Az új épületben technológiai központot alakítanak ki.

    

    

1914

A Daimlernek hármas győzelmet hoznak a Continental abroncsokkal szerelt járművek a Francia Nagydíjon.

1921

A fennállásának 50. évfordulóját ünneplő Continental Németországban elsőként dobja piacra a kordszálas gumiabroncsot. Az új abroncsnál használt finomszálas szövet teljes egészében felváltja a korábban használt, kevésbé rugalmas len szövetet. Ugyanezen évben az első alkalommal gyártott nagyméretű, levegővel töltött abroncsok kiszorítják a piacról a haszongépjárművek számára korábban készült hagyományos tömör abroncsokat.