A vállalat története 1926 - 1967 között

    

1926

A korom hozzáadásával az abroncsok elnyerték jellegzetes fekete színűket, mellyel tartósabbá és időtállóbbá váltak.

1928/29

A németországi kaucsukipar legjelentősebb képviselőinek fúziójával megalakul a Continetal Gummi-Werke AG, amely egyben a hannover-limmeri és korbachi gyárak beolvadását is jelenti.

1932

Continental-Schwingmetall néven új termék jelenik meg a piacon. A gumírozott fém alkatrészek lehetővé teszik a motor rezgésének és zajszintjének csillapítását.

1935-40

A Continental abroncsokkal versenyző Mercedes és Auto-Union versenyautói lenyűgöző sportsikereket aratnak. A Német Nagydíjon négy egymást követő alkalommal sikerül nyerniük. Szintén négy győzelmet könyvelhetnek el az észak-afrikai Tripoliban, míg Olaszországban hármat. Az egymást érő gyorsasági rekordok nemzetközi hírnévhez segítenek olyan autóversenyzőket, mint Stuck, Carraciola és Rosemeyer.

    

1936

Megkezdődik a műkaucsuk bázisú abroncsok gyártása.

1938

A hannover-stöckeni abroncsgyár alapkőletétele.

1943

A Continental szabadalmaztatja a tömlő nélkül szerelt abroncsot.

       

1945

Súlyos bombatámadás éri a hannover-vahrenwaldi és korbachi üzemeket. A brit katonai kormány már június 14-én engedélyezi a gyártás újraindítását a hannoveri üzemekben.

1951

Megkezdődik az acélkordból készült szállítószalagok gyártása.

1952

A Continental a hagyományos abroncsok mellett első alkalommal kínál eladásra M+S, azaz speciális téli abroncsot.

        

1951-55

A Daimler-Benz és a Porsche autógyártókkal való szoros együttműködésnek köszönhetően a háború után is folytatódik a korábbi sikersorozat. Karl Kling, Stirling Moss és Juan Manuel Fangio Continental abroncsokkal szerelt versenyautóikkal győzelmet aratnak az 1952-es Carrera Panamericana versenyen, továbbá a Francia, Angol, Holland és Olasz Nagydíjon.

1955

A Continental az első németországi vállalat, amely már az év elején beindítja a tömlő nélküli abroncsok gyártását.

A Continental a világon elsőként fejleszt légrugókat omnibuszok és tehergépjárművek számára.

    

1960

Megkezdődik az radiál gumiabroncsok sorozatgyártása.

    

1961

Befejeződik Dannenbergben, az Elba partján az új termelőüzem építése. Eleinte műanyag alkatrészeket gyártanak a járműipar számára.

1964

Franciaországban (Sarreguemines) abroncsgyár alapítása. Northeimben új üzem létesül műszaki termékek gyártására.

    

        

1967

Megnyílik a Contidrom tesztpálya Lüneburger Heide közelében. 1994/95-ben a létesítmény területét több mint kétszeresére bővítik, hogy a nagyteljesítményű személygépjárművek számára egy 3,8 km hosszú vezetéstechnikai pályát alakítsanak ki. 2001-ben üzembe helyeznek egy 3,7 km hosszú zajtesztpályát is.

.