A vállalat története 1971–1995 között

    

1971

A korbachi gyárban megnyílik a műszaki tömlőket gyártó üzem, amely ekkor a legnagyobbnak számít Európa-szerte. A cég a hannoveri gyártási részlegét is áthelyezi ide.

1972

A Continental piacra dobja a szög nélküli ContiContact téli abroncsot.

    

1974

A Continental elsőként szállít extrudálással és fújással, poliuretán alapanyagból előállított csuklóharmonikát az európai tehergépjármű-ipar számára.

    

1976

Nordheimben üzembe helyezik az egyik legnagyobb európai szállítószalagot.

1978

A Continental felvásárolja a frankfurti Techno-Chemie vállalatot, az egyik piacvezető németországi hollandergyártó céget.

1979

A Continental megszerezi az amerikai Uniroyal Inc. európai abroncsgyártásának jogát. Ennek köszönhetően sikeresen bővíti a már meglévő európai bázisát (fotó: aacheni gyár).

    

1983

Az autóipar számára a Continental már nagy szériában gyártja a motor rögzítéséhez használt speciális csapágyazású rezgés- és zajcsökkentő felfüggesztéseket.

1985

A Continental átveszi az osztrák Semperit vállalattól az abroncsgyártást.

1987

A cég felvásárolja az észak-amerikai General Tire Inc. abroncsgyártó vállalatot, amely 2001 óta Continental Tire North America Inc. néven működik tovább.

          

1989/90

A portugál Mabor cég közreműködésével létrejövő közös vállalat megalakulásával megkezdődik Lousadoban az abroncsgyártás. A Continental 1993-ban teljes mértékben átveszi az abroncsgyártást, továbbá átvesz egy textilkord-gyártó üzemet is.

1991

ContiTech márkanév alatt egyesülnek a műszaki termékeket gyártó részlegek.
ContiEcoContact™ néven piacra kerül a Continental által elsőként forgalomba hozott környezetbarát abroncs.

    

1993

A csehországi Barum vállalatban szerzett többségi részesedés az otrokovicei személy- és haszongépjármű abroncsgyártó üzemen felül, a mintegy 50 saját kereskedelmi egységgel rendelkező hálózat tulajdonjogát is magába foglalja.
A Continental ekkorra már több mint 2.200 abroncskereskedésből és franchise vállalatból álló szervezettel rendelkezik Európa 13 országában, ideértve olyan kiskereskedelmi hálózatokat is, mint a Vergölst.
A Benecke-Kaliko AG beolvad a ContiTech divízióba. A termelés fő profilja a műbőr és a fóliagyártás.

1994

Közös vállalkozás a ContiTech és a szlovák Vegum vállalat között extrudált gumitermékek gyártására az európai autóipar számára. 1996-ban a megállapodást öntött termékekre is kiterjesztik.

1995

Az autóiparral a rendszerfejlesztésben való intenzívebb együttműködés érdekében megalakul az Automotive Systems divízió.