A vállalat története 1997–2010 között

1997

A Continental bemutatja az ISAD-ot, amellyel elnyeri a Német Gazdasági Innovációs Nagydíjat. Az ISAD egy egységbe integrálja a gépjármű önindítóját és áramgenerátorát. Ez a hibrid meghajtású rendszerek működésének kulcstechnológiája, amellyel jelentős mértékben csökkenthető az üzemanyag-fogyasztás és a károsanyag-kibocsátás.

         

1998

A Continental felvásárolja a világszerte ismert amerikai vállalatot, az Automotive Brake and Chassist, melynek új központja a frankfurti Alfred Teves GmbH lesz. A Continental Teves és az egész világra kiterjedő tevékenysége az Automotive.Systems divízióba integrálódik.

1998/99

A Continental megerősíti nemzetközi abroncsgyártó pozícióját Argentinában, Mexikóban, Dél-Afrikában és Szlovákiában.
A ContiTech nemzetközi működése tovább bővül brazíliai, chilei, mexikói (fotó) és magyarországi helyszíneken.

         

         

2000

A romániai Temesváron megnyílik az új személygépjármű-abroncsokat gyártó üzem (fotó).
A Continental a Nisshinboval közösen Continental Teves Corporation néven közös vállalatot alapít, amely a japán és koreai piacok számára gyárt fék- és futóműrendszereket.

2001

A Continental többségi tulajdont vásárol két fékműködtetési alkatrészeket és tárcsafékeket gyártó japán vállalatban.
A ContiTech 51%-os tulajdonrészt szerez egy légkondicionálókhoz és szervokormányokhoz való tömlőket gyártó kínai vállalatban.
A Continental fokozza tevékenységét az egyre növekvő autóipari elektronikai piacon a Temic elektronikai vállalat felvásárlása révén (fotó: nürnbergi üzem). A vállalat az Automotive.Systems divízióba integrálódik.

         

2002

A Continental és a Bridgestone egyesült erővel dolgozik a defekttűrő abroncsok kifejlesztésén. A cél a hagyományos felnikre szerelhető defekttűrő rendszerekre vonatkozó, világszerte érvényes szabvány megteremtése.
Átadják a ContiTech erőátviteli rendszereket gyártó új üzemét Romániában, valamint egy másik gyárat Törökországban, amely a divíziónak további légrugórendszer-gyártó kapacitást biztosít.
A japán autógyártókkal együttműködésben megvalósuló abroncsgyártási tevékenység fokozása érdekében a Continental és a Yokohama 50-50%-os közös vállalkozást indít.

2003          

2003

A Continental megerősíti pozícióját az ASEAN-régióban és Ausztráliában azáltal, hogy közös vállalkozást indít a malajziai Sime Darby Berhad konglomerátummal. A vállalat, amely a továbbiakban Continental Sime Tyre Sdn. Bhd. néven működik, két abroncsgyártó üzemet tart fenn Malajziában.
A ContiTech Koreában közös vállalkozást indít légrugó-harmonikák gyártására.

Bemutatják a ContiSportContact 2 Vmax abroncsot, a világ első közúti abroncsát, amelyet 360 km/h sebességhatárig hitelesítenek.

         

         

2004 

A Continental kiterjeszti termelési bázisát azáltal, hogy Nagyszebenben (Sibiu, Románia) autóelektronikai szerelvényeket gyártó üzemet – helyszíni kutató-fejlesztő központtal –, Temesváron (Timișoara) pedig légkondicionáló-tömlőket gyártó létesítményt nyit.
A Continental megszerzi egy japán vállalat kerékszenzor-üzletágát, amely gyártási tevékenységét Kínában folytatja.

Új fékalkatrész-gyártó üzemet adnak át Mexikóban.
A Continental felvásárolja a Phoenix AG-t. A ContiTech és a Phoenix AG összeolvadásával a világ legnagyobb gumi- és műanyag-technológiai szakvállalata alakul ki.

2005

Együttműködés a ZF Friedrichshafennel hibrid járműtechnológia közös fejlesztésére és forgalmazására.

2006

Az új zvoleni (Szlovákia) üzemben féknyergek, Camacariban (Brazília) pedig személygépjármű-, kishaszongépjármű- és haszongépjármű-abroncsok gyártása kezdődik.

A ContiTech megvásárol egy erőátviteli szíjakat gyártó dán vállalatot, amely Dániában, Kínában, Koreában és Indiában tart fenn gyárakat.

A Continental megszerzi a Motorola, Inc. vállalat autóelektronikai üzletágát. Az új egység az Autóipari Rendszerek divízióba integrálódik. Ehhez tartozik a Motorola tevékenysége a vezérlők, szenzorok, belső elektronikai és telematikai rendszerek egyre növekvő területén, üzemei pedig Észak-Amerikában, Japánban, Kínában, Mexikóban, Franciaországban, az Egyesült Királyságban és Németországban működnek (fotó jobbra: Deer Park telephely, Illinois).

         

2007

A Continental többségi érdekeltséghez jut a szlovák Continental Matador Rubber s.r.o. vállalatban, és újabb pozíciókat szerez az Abroncs és a ContiTech divíziók számára Közép- és Kelet-Európában.

         

A Continental megvásárolja a Siemens VDO Automotive AG vállalatot, és felküzdi magát a világ öt legfontosabb autóipari beszállítója közé, egyszersmind jelentősen javítja piaci pozícióját Európában, Észak-Amerikában és Ázsiában (fotó balra: regensburgi telephely).

2008

Hibrid hajtású járművekhez való lítiumos akkumulátorok gyártása kezdődik a nürnbergi üzemben.
A 2008 nyarán közzétett felvásárlási ajánlat elfogadását követően a Schaeffler KG lesz a Continental AG többségi tulajdonosa.

2009

Sanghajban megnyílik a vállalat új ázsiai központja, valamint egy kutató-fejlesztő központ. A központ megalakítása újabb fontos mérföldkövet jelent a vállalat kínai és ázsiai terjeszkedésében.

         

         

2010

Piacra kerül a ContiSportContact™ 5 P. Az új nagyteljesítményű nyári gumiabroncsot kifejezetten sportautók és tuningolt gépjárművek számára tervezték.