breadcrumbs
  1. Nyitóoldal
  2. Continental vállalat
  3. Történet
  4. 2011-től napjainkig

A vállalat története 2011-től napjainkig

2011 

    A Continental október 8-ai születésnapja alkalmából világszerte egyénileg ünnepel a több mint 190 Continental-telephely nagy része. A vállalat hannoveri központjában kiállítást szerveznek a cég 140 éves történetét szemléltető tárgyakból.
 

A 2011-es Nemzetközi Automobil Kiállításon (IAA) az autóipari megatrendek – biztonság, környezetvédelem, információ, megfizethetőség, valamint e-mobilitás – kerülnek bemutatásra „Vezetés, jövő, mobilitás” mottóval. Járművezetést támogató rendszerek, féktechnológiák, a járműbe való bejutás, a hálózat és az üzemeltetés koncepciói, hajtástechnológiák, szenzorok, belső anyagok és abroncsok – mindez csak néhány példa az innovációk közül.      


2012

A ContiTech felvásárolja a Parker Hannifin Corporation autólégkondicionáló-tömlőket gyártó üzletágát (székhely: Collierville, Tennessee, USA), ezáltal bővítve autóipari tömlőgyártási tevékenységét.    

      

A Contidrom új „AIBA” (automatizált beltéri fékelemzés) egysége időjárástól függetlenül lehetővé teszi a száraz és nedves úton való, vezető nélküli tesztelést. A 300 méter hosszú csarnokban csúcsüzemben mintegy 100 000 fékműveletet lehet végezni.


2013

A Continental márka módosul, hogy jobban illeszkedjen a jövőbeli üzleti stratégiához és a piac kihívásaihoz. Ez magában foglalja a márkajelleg teljes átdolgozását, a márka világos és finomhangolt pozicionálását, valamint az ezekből következő friss, modern formatervezést. Az új alapgondolat – "The Future in Motion" – a logó alatti szlogen formájában támogatja a Continental pozicionálását, és tükrözi a márka filozófiájának lényegét. Az új piaci megjelenést 2013. május 15-én, a részvényesek éves közgyűlésén mutatják be.