breadcrumbs
  1. Nyitóoldal
  2. hidden

Járműdinamikai- és közlekedésbiztonsági fejlesztés a Continental-nál

Oct 18, 2016

A Continental Automotive Hungary Kft. veszprémi gyára 203,709 millió forintos támogatást nyert a Széchenyi 2020 program keretében járműdinamikai és közlekedésbiztonsági fejlesztésre. A Continental veszprémi telephelye a pénz egy részét kísérleti fejlesztésre, ipari kutatásra és a szakmai megvalósításhoz szükséges feltételek kialakítására fordítja. Az ehhez kapcsolódó beruházás teljes költsége 607,454 millió forint, amelyből a támogatás mértéke 33,5 százalék. A szenzorfejlesztési tevékenységhez egy új labor épület is megvalósításra kerül.

A pályázaton nyert összeget többek között a fejlesztési prototípusok vizsgálatára, gyártásoptimalizálásra, új generációs alapszenzor fejlesztésére és bevezetésére fordítja a gyár. Emellett a csatlakozási technológia, valamint új, intelligens akkumulátor szenzor és egy újgenerációs karosszéria pozíció szenzor fejlesztése is megvalósul.

A projekt végrehajtásával rendelkezésre fog állni a tényezők és eredmények kapcsolata olyan pontossággal, részletességgel és formában, hogy az lehetővé teszi az "éppen a vevői elvárásoknak megfelelő" termék fejlesztését és gyártását.

A beruházás eredményeként az üzemben a megrendelők elvárásainak még tökéletesebben megfelelő termékeket tudnak majd fejleszteni és gyártani, a szenzorfejlesztések pedig gyorsabban és még jobb minőségben valósulhatnak meg.

A Széchenyi 2020 programban megvalósuló projekt stabil alapokat teremt a jövőbeni fejlesztésekhez, melyek a beruházásnak köszönhetően egyúttal olcsóbbak is lesznek.

A meglévő gyár nyugati homlokzatához kapcsolódóan az új épületben csaknem 1200 négyzetméteren új labor kerül kialakításra. Az új laborépület magába foglalja azokat a funkciókat, amelyek a szenzorfejlesztési tevékenységhez szükséges. A projektben beszerzett eszközök egy része az új épületbe kerül, illetve a fejlesztési és tesztelési munka egy része is itt zajlik majd a jövőben.

Kapcsolat:

Tóth Péter

Kommunikáció és Employer Brand

Continental Automotive Hungary Kft.

8200 Veszprém, Házgyári út 6-8.

Tel.: +36 88 540 294

Fax: +36 88 540 271

E-Mail: peter.toth@continental-corporation.com

_____________________________

Itt töltheti le a sajtócikket pdf-formátumban (179 Kb).

_____________________________

Képi adatbázis :

www.mediacenter.continental-corporation.com