breadcrumbs
  1. Home
  2. Információk
  3. Future Mobility

Hogyan biztosítjuk, hogy a vezető pontosan azt tudja, amit tudnia kell?

1 Betekintés ...                                               
Minden fontos információ egyszerre. Intelligens információ menedzsment megoldásainknak köszönhetően a vezető folyamatosan kapcsolatban van a kiszolgáló készülékekkel (pl. mobiltelefonok és navigációs rendszerek), a járműrendszerekkel és a jármű környezetével. Azaz mindig minden fontos információ látható és kényelmesen kézben tartható. Az élvezetes autóvezetés a jövőben még intelligensebb, biztonságosabb és hatékonyabb lesz.   

Gondoskodunk az információ kezeléséről. Interior divíziónkban technológiákat és koncepciókat dolgozunk ki az információk gyűjtésére, rangsorolására, előkészítésére és ábrázolására.   

Termékportfóliónkra alapozva három témakörben dolgozunk. Ez magában foglalja egyrészt az ember és a jármű kapcsolódási pontját, mert az új technikai lehetőségeket a vezetőnek megfelelő módon kell közvetíteni. Másrészt a hálózatba kapcsolással is foglalkozunk, azaz a járművön belüli, a jármű és a külvilág közötti, valamint járművek egymással való kapcsolatának létrehozásával. Harmadrészt rendszerorientáltan gondolkodunk. A járművet teljességében nézzük, hogy skálázható megoldásokat fejleszthessünk modern járműarchitektúrákhoz és új funkciókhoz.  

Ha már mindannyian online vagyunk, az autó miért nem?

„Always On“ elképzelésünk többek között a jármű folyamatos adatforgalmát tűzi ki célul, és központi lépés az automatizált vezetés felé.  

A Continental megoldások összekötik a járművet a mobil készülékekkel, más járművekkel és a környező infrastruktúrával. Különösen fontos a kapcsolat a felhővel. Lehetővé teszi például az interneten rendelkezésre álló forgalmi és időjárási információk valós időben történő elérését. Ezen kívül kihelyezhetőek a számítási feladatok, és új funkciók válnak lehetővé. Az online elérhető diagnosztikai szolgálatok, a parkolóhely foglalás vagy a pontosan testre szabott biztosítási tarifa csak néhány példa. 

Hogyan őrizze meg az ember az áttekintést és tartsa kézben a helyzetet?

Másik fontos tényező az ember és a technika kapcsolódási pontjának kialakítása, azaz a Human Machine Interface (HMI). 

Minden az 1902-ben szabadalmaztatott örvényáramú tachométerrel kezdődött. A sebességkijelzés volt az első objektív információ, mely a vezetőnek saját érzésein kívül rendelkezésére állt.  

Több mint 100 évvel később sokkal több információ van, melyet érzékelőkkel, antennákkal, vezérlő és kezelő készülékekkel nyerünk. Ezeket a vezető számára megfelelő módon elő kell készíteni. Az egyik legmodernebb fejlesztés a head-up display. Ez a lényeges menetinformációkat a szélvédőre, közvetlenül a vezető látóterébe vetíti. Technológia szemmagasságban, mely nem vonja el a pillantást az útról, és így növeli a biztonságot és a kényelmet. 

Ezen felül a high-tech interfészek is bizalmat ébresztenek az automatikus vezetés irányába. Megmutatják ugyanis a vezetőnek, milyen megbízhatóan ismeri fel járműve a környezetét.   

Ki hozza a felhőt az autóba?

Az internet és az azzal kapcsolatos szolgáltatások egyre fontosabbak a vezetőnek és az utasoknak. Rendszerintegrációs specialisták vagyunk és a járműgyártók partnerei. Az internetre épülő flottakezelő szolgáltatások és az autóra szabott alkalmazások készítése mellett szolgáltatásaink főként a biztonságos és nagyteljesítményű end-to-end megoldásokra, valamint a felhő alapú számítástechnikára is kiterjednek. Ötleteket dolgozunk ki az információ korának autójához: „Always On“, felhasználóbarát, minden eddiginél intelligensebb, és azonosul a vezetőjével.

4 Üzletágak
Instrumentation & Driver HMI, kijelzők és kezelőrendszerek, például kombinált eszközök, head-up display-ek és központi beviteli készülékek
Infotainment & Connectivity, pl. rádiók, multimédiás rendszerek, mobil készülékek csatlakoztatás és telematika
Body & Security, pl. vezérlőkészülékek, abroncsnyomás információs, bejutási ellenőrző és indító rendszerek
Commercial Vehicles & Aftermarket, pl. tachométerek, tehergépjármű vezérlőelektronikák, csere-/kopóalkatrészek, szervizek és járműdiagnózis