breadcrumbs
  1. Home
  2. Sajtóközleményei
  3. Continental mobilitási tanulmány 2013

Az autóvezetők világszerte nyitottan állnak az automatizált vezetés témaköréhez

Jan 14, 2014

  • Az egyre sűrűbb forgalom növeli az autóvezetőre nehezedő nyomást. Minden második ember szenvedett már valamilyen balesetet a kormány mögött
  • A vezetési asszisztens rendszerek világszerte egyre népszerűbbek
  • A vezetési asszisztens rendszerekkel kapcsolatos pozitív tapasztalatok jó hatással vannak az automatizált vezetés elfogadására
  • Az automatizálást főként az autópályákon tartják hasznosnak
  • Világszerte visszafogott elvárások a piaci elérhetőség tekintetében, ugyanakkor reális árelképzelések
  • Különösen az ázsiai vezetők szeretnék jobban kihasználni a kormány mögött töltött időt

Hannover, 2014. január 14. Az autóvezetők világszerte nyitottan állnak az automatizált vezetés témaköréhez. A „Continental mobilitási tanulmány 2013“ szerint a válaszadók többsége támogatja ezt a  technológiát: a kínaiak 79%-a, a japánok 77%-a, a németek 53%-a és az USA-ban megkérdezettek 50%-a hasznosnak tartja az automatizált vezetést. A kérdésre, hogy mire használnák a technológiát, a válaszadók elsősorban az autópályákon kialakuló dugókban és útépítéseknél, illetve hosszú utazások esetén engednék át a vezetést, valamint járművük parkolóházakban történő beparkolásánál is szívesen vennék az automatikát.

A sajtóközlemény letöltése (Word)

Képek letöltése/download

Ezek a kívánságok pontosan megfelelnek a megkérdezettek mindennapi autózására vonatkozó adatoknak: A tanulmány eredményei azt mutatják, hogy világszerte a megnövekedett forgalom (Japán 64%, Németország 51%, USA 49% és Kína 27%), valamint a dugók és a stop and go közlekedés (Japán 68%, Németország 63%, USA 52% és Kína 22%) a stressz legfőbb forrásai. Ugyanakkor az autóvezetők többsége (Németország 67%, USA 63% és Japán 57%) szívesen ül a kormány mögé Kína kivételével (48%), és bízik saját vezetési tudásában (USA 85%, Németország 63%, Kína 60% és Japán 53%). Csak kevesen utasítják el teljesen a vezetést (Japán 17%, Kína 11%, Németország 9% és USA 5%).

„Az autóvezetők igényei világszerte teljes mértékben lefedik az elkövetkezendő évek fejlesztési lehetőségeit. Ezt támasztja alá az, hogy a részlegesen automatizált járművek elsőként az autópályákon kialakuló dugókban és útépítéseknél lesznek képesek elnavigálni vezetőiket. Ezt követi majd a járművek automatizált parkolása a parkolóházakban“ – mondta Dr. Elmar Degenhart, a Continental igazgatóságának elnöke csütörtökön Hannoverben, a tanulmány közlésének alkalmából.

„Az eredmények azt is megerősítik, hogy a közvetlen felhasználói előnyökkel járó vezetési asszisztens rendszerek sikeres bevezetésével világszerte letettük az automatizált vezetés elfogadásának alapjait“ – fűzte hozzá.

A „Continental mobilitási tanulmány 2013“ keretében az Infas Szociális és Piackutató Intézet a Continental nemzetközi autóipari beszállító megbízásából az autóvezetők körében reprezentatív felmérést végzett Németországban, az USA-ban, Japánban és Kínában, valamint kvalitatív felmérést végzett Franciaországban, Indiában és Brazíliában. Ezen kívül tudományos (forgalom-pszichológiai, jogi) és az autóiparban tevékenykedő szakértőket is megkérdeztek a felmérés során. Így ez világszerte a vezetési asszisztens rendszerek és az automatizált vezetés elfogadását kutató egyik legátfogóbb tanulmány a maga nemében.

Minden második ember szenvedett már valamilyen balesetet a kormány mögött

A tanulmány ijesztő eredményeket mutat a balesetek vonatkozásában. A felmérésben szereplő országokban saját bevallása szerint minden második vezető volt már részese valamilyen balesetnek (Németország 59%, Kína 57%, Japán 48%, USA 62%). A leggyakoribbak a ráhajtásos balesetek. Az USA-ban megkérdezettek 46%-a, Kínában 45%-a, Németországban 44%-a, Japánban pedig 37%-a élt át már ilyen balesetet autóvezetőként. „A vészfékező asszisztensek már minden járműkategóriában elérhetők. A ráhajtásos balesetek ennek használatával sok esetben teljesen elkerülhetőek. A biztosítóknál a vészfékező asszisztenssel felszerelt autók esetében adott első kedvezményeknek és az Euro NCAP-hoz hasonló felhasználói teszteknek köszönhetően a vezetéstámogató rendszerek piaca dinamikusan fejlődik. Ez alapján várható, hogy ezek a rendszerek a jövőben egyre nagyobb teret hódítanak minden járműkategóriában“ – kommentálta az eredményeket Frank Jourdan, a Continental igazgatóságának tagja, és a Chassis & Safety divízió vezetője.

A vezetési asszisztens rendszerek világszerte egyre népszerűbbek

A vezetői asszisztens rendszerek széleskörű elterjedése az ezredforduló óta olyan mértékben csökkentette a szükséges technológiák – úgy mint szenzorok, kamerák, radarok – költségét, hogy ezek a rendszerek már minden gépjármű kategóriában elérhetőek lettek. A „Continental mobilitási tanulmány 2013“ eredményei világosan kimutatják ezt a hatást: a kényelemorientált vezetői asszisztens rendszerek immáron a legszélesebb körben elterjedtek. Nemzetközi viszonylatban a tempomatok (USA 67%, Németország 51%, Kína 50% és Japán 20%), a parkolási szenzorok (Kína 55%, Németország 50%, USA 19% és Japán 18%) és a tolatókamerák (Kína 71%, Japán 34%, USA 20% és Németország 13%) vannak az első helyen. A kényelemorientált vezetési asszisztens rendszerek összességében nagyon népszerűek: A németek és a kínaiak 90%-a, az amerikaiak 84%-a és a japánok 82%-a tartja hasznosnak ezeket a rendszereket.

A biztonságorientált vezetési asszisztens rendszerek már széles körben ismertek, elterjedésük azonban még korlátozott. A vészfékező asszisztens a legismertebb minden megkérdezett országban (85% Japánban, 61% Németországban, 54% az USA-ban és 38% Kínában). Az ESC, elektronikus menetstabilizáló rendszertől eltekintve (62% Németországban, 32% Kínában, 19% Japánban és 16% az USA-ban) az adatok azt mutatják, hogy nemzetközileg a kínai autóvezetők használják ezeket a rendszereket a leggyakrabban. A viszonylag fiatal járműflottának köszönhetően (a járművek 74%-a öt évnél fiatalabb) Kínában rendszeresen használnak sávváltást támogató asszisztenst (41%), sávelhagyásra figyelmeztető rendszert (36%) és parkolási asszisztenst (30%). Mindent egybevetve a  biztonságorientált vezetési asszisztens rendszerek elfogadási mutatója abszolút pozitív irányba mutat. A németek és a kínaiak 93%-a, a japánok 84%-a és az amerikaiak 78%-a tartja hasznosnak ezeket a rendszereket.

Az elfogadási mutatók eloszlása például kor, éves megtett kilométer vagy vezetői típus szerint azt mutatja, hogy a kérdéses országokban ezek nem játszanak lényeges szerepet. „Nincsen tipikus felhasználója a vezetési asszisztens rendszereknek, sem Németországban, sem az USA-ban, Japánban vagy Kínában. A vezetési asszisztens rendszerek elfogadása tehát nem életkor, éves megtett kilométer, vezetői típus vagy járműkategória kérdése“ – magyarázta Frank Jourdan.

Az automatizált vezetés általánosságban hasznos, de hasonló kételyek uralkodnak világszerte

A megkérdezett német (67%), kínai (64%) és amerikai (50%) vezetők többsége ismeri az automatizált vezetés fogalmát. Ezzel szemben csak körülbelül minden harmadik japán vezető (29%) hallott az automatizált vezetésről. A részletes működés elmagyarázása után a megkérdezettek több mint fele (Kína 79%, Japán 77%, Németország 53% és USA 50%) hasznos fejlesztésnek ítélte az automata vezetést a jövőben. Ugyanakkor a tanulmány eredménye azt mutatja, hogy az automatizált vezetés még nem annyira ismert, mint a vezetési asszisztens rendszerek. Világszerte a válaszadó autóvezetők nagy része (74% Kínában, 50% az USA-ban, 48% Németországban és 43% Japánban) kételkedik benne, hogy az automatizált vezetés megbízhatóan működik majd. Sőt mi több, az autóvezetők több mint felének az automatizált vezetés kétségeket felvető lehetőség: 52% Kínában és Németországban, 42% Japánban. Az USA-ban ez az aggályokat kifejező mutató 66%-kal különösen erős. A tanulmány eredményei ugyanakkor azt is kimutatják, hogy minél elfogadottabbak a vezetési asszisztens rendszerek, annál elfogadottabb az automatizált vezetés is.

„A vezetési asszisztens rendszerekkel szerzett tapasztalatok pozitívan befolyásolják az automatizált vezetés értékelését. Aki megtapasztalhatta a vészfékező asszisztens megbízhatóságát a saját autójában, az nem vonja kétségbe az automatizált vezetés megvalósíthatóságát sem“ – magyarázta Christian Senger, a Continental gépjárműelektronikai fejlesztési vezetője. Az elfogadottsági mutatók eloszlása szerint az automatizált vezetés pont olyan kevéssé jellemző csak egy bizonyos típusú autóvezetőre, mint a vezetési asszisztens rendszerek.

A megkérdezett autóvezetők többsége (62-76%) az automatizált vezetés előnyét az autópályán megtett hosszabb utakon látja. Ezzel szemben az autópályán kialakuló dugókban történő alkalmazását eltérően értékelik. A német autóvezetők 70%-a tartja hasznosnak, de az amerikai vezetőknek csak 36%-a, és e két érték között helyezkedik el Japán 59%-kal és Kína 43%-kal. Összességében viszont az autópályán történő alkalmazás kapja a legnagyobb támogatottságot.

Az autóvezetők visszafogottan értékelik a piaci elérhetőséget, és reálisan becsülik meg az árfekvést

A részlegesen automatizált járművek elérhetősége, amikor még a forgalom folyamatos figyelemmel kísérésére van szükség, országról országra változó képet mutat. A kínai autóvezetők fele 2018-19-re várja a részben automatizált funkciókkal ellátott járművek megjelenését, őket követi Németország (2023), az USA (2024) és Japán (2024 és 2028 között). A megkérdezett autóvezetők több mint fele világszerte úgy gondolja, hogy az automatizált vezetés 10-15 éven belül mindennapos lesz. Ebből a szempontból a kínaiak a legoptimistábbak (65%), utánuk következnek a japánok (57%), az amerikaiak (53%) és a német (50%) vezetők.

A tanulmány keretében a válaszadók ezen kívül megadták az egyes egyedi funkciók árára vonatkozó várakozásaikat is. Az USA-ban megkérdezett vezetők általában csekélyebb árfekvésre számítanak, mint a japánok, a kínaiak és a németek. A német vezetők például 2.900 €, a kínaiak 2.600 €, a japánok 2.300 €, az amerikai vezetők pedig 1.100 € átlagos felárral számoltak autópályán történő automatizált vezetés esetében. A helyi személygépkocsi-árakhoz viszonyítva (forrás: POLK 2013) ez Kínában és Japánban az új autók átlagos beszerzési költségének 14%-ának, Németországban 10%-ának, az USA-ban pedig 5%-ának felel meg.

„Összességében az autóvezetők árelképzelései világszerte reálisnak mutatkoznak. Ugyanakkor a várakozásaikkal ellentétben korábban használhatják majd a részlegesen automatizált vezetési funkciókat“ – kommentálta Christian Senger a részlegesen automatizált vezetési funkciók árával és elérhetőségével kapcsolatos várakozásokat.

Click here for more information and more pictures:
Continental Mobility Study 2013

Sajtóreferens

Hannes Boekhoff

Sajtókapcsolatokért felelős vezető

Continental AG

Vahrenwalder Straße 9

30165 Hannover

Telefon: +49 511 938-1278

Fax: +49 511 938-1016

E-mail: hannes.boekhoff@conti.de


Vincent Charles

Sajtószóvivő Innovációk és Technológia  Continental AG

Vahrenwalder Straße 9

30165 Hannover

Telefon: +49 511 938-1622

Fax: +49 511 938-1016

E-mail: vincent.charles@conti.de