breadcrumbs
  1. Home
  2. Sajtóközleményei
  3. Value Sharing

A Continental világszerte megjutalmazza munkatársait a 2013-as üzleti év sikeréért

Mar 8, 2014

  • A teljes összeget 120 millió euróra növelik

2014. március 8., Hannover. A Continental nemzetközi autóipari beszállító, gumiabroncsgyártó és ipari partner világszerte nyereségrészesedést fizet munkatársainak. A vállalat a 2013-es üzleti év eredménye után 120 millió eurós rekord összeget oszt szét dolgozói között. A múlt évi részesedés kb. 100 millió eurót tett ki.

Alkalmazottaink elhivatott munkájukkal nap mint nap jelentősen hozzájárulnak vállalatunk sikeres és fenntartható értékteremtéséhez. Ezt az elkötelezettséget szeretnénk megjutalmazni. A részesedés ezen országokon és divíziókon átívelő formája híven tükrözi a vállalat „Egymásért” alapértékét. Más cégektől eltérően a Continental dolgozói világszerte részesülnek a konszern sikeréből, a kínai Shanghai-tól a brazil Guarulhos-ig, a svédországi Göteborgtól a dél-afrikai Port Elizabeth-ig“, jelentette ki Elke Strathmann, a Continental humán erőforrásért felelős igazgatósági tagja.

„A konszernmegállapodás alapján a németországi alkalmazottak 2013-ra is jogosultak a nyereségrészesedésre. A dolgozók jelentősen hozzájárultak az értékteremtéshez, ezért úgy helyes és méltányos, hogy az üzleti sikerekből is profitáljanak! A szakmai gyakorlatukat töltő tanulók ugyanazt az összeget kapják, mint a végzettek, a részmunkaidős munkatársak munkaidő szerinti, arányos összegre számíthatnak. Világszerte minden dolgozó részesül sikerünkből. Úttörő szerepet vállalunk fel az ágazatban, amire nagyon büszkék lehetünk“ - mondta Hans Fischl, a Continental konszern üzemi tanácsának elnöke.A nyereségrészesedési program alapjául a vállalat értékteremtése szolgál. Az éves prémium mértéke a mindenkori előző üzleti évben teremtett értéktől függ. A kifizetés módozatai országonként eltérőek lehetnek az adott jogi előírások, valamint a helyi vásárlóerő figyelembevételével. A szabályozás alapján munkatársanként 895 eurós, illetve 448 eurós összeg jön ki. Ezeket az összegeket az igazgatóság 950 euróra illetve 475 euróra emeli fel. A juttatás megemelése önként történik és a jövőben nem szolgál semmilyen igény alapjául.

A kifizetés feltétele az alkalmazotti jogviszony a teljes 2013-as évben, valamint fel nem mondott munkaviszony 2014. március 31-ig.