breadcrumbs
  1. Home
  2. Sajtóközleményei
  3. Elektrobit Automotive

A Continental konzekvensen továbbfejleszti szoftver-, és rendszerkompetenciáit

May 19, 2015

  • A szoftver-specialista Elektrobit Automotive megvásárlásával tovább bővül a kínálat
  • Közel 1900 kiváló szoftver szakértő erősíti a Continental fejlesztőcsapatát

Hannover, 2015. május 19. A Continental konszern ígéretéhez híven konzekvensen továbbfejleszti autóipari rendszer-, és szoftver-kompetenciáit. A nemzetközi autóipari beszállító felvásárolja az erlangeni székhelyű Elektrobit Automotive GmbH vállalatot. Az Elektrobit Automotive a finn Elektrobit Corporation vállalatcsoporthoz tartozik, melyek a Helsinki NASDAQ OMX tőzsdén is jegyeznek. A vállalat a magas innovációs arányú szoftver-megoldások specialistája és már több mint tíz éve együttműködik a Continental vállalattal. Az eladás véglegesítéséhez még szükség van a trösztellenes hatóságok engedélyére és az Elektrobit közgyűlésének beleegyezésére. A vásárlás várhatóan 2015 harmadik negyedévében történik meg.

Download JPG  

Az Elektrobit Corporation elnöksége egyhangúlag megszavazta a tranzakciót, és a 2015 június 11.-én, vagy annak környékén tartandó közgyűlésre a vállalat részvényesit is meghívták. A saját részvényesek, akik együttesen a kibocsátott részvények 46 százalékát birtokolják már kötelezettségvállalás mellett beleegyeztek az eladásba. Az engedélyezéshez egyszerű többségre van szükség.

Az Elektrobit Automotive vállalatnál (ide értve az e-solutions GmbH vállalatot is) közel 1900 szakértő dolgozik vezető járműgyártók és rendszerszállítók számára készülő, komplex járműfunkciókhoz tervezett nagy teljesítményű megoldásokon. Ilyenek például a fejlett vezetéssegítő rendszerek és az infotainment-rendszerek. Ezzel a Continental az aktuális projektek területén és az automatizált vezetési rendszerek technológiai fejlesztésének területén is erősebbé válik. A Continental jelenleg közel 11 000 munkatársat foglalkoztat a szoftverfejlesztésben.

Sajtóreferens

Hannes Boekhoff
közönségszolgálati vezető
Continental AG
Telefon: +49 (0) 511 938-1278
Mobil: +49 (0) 170 762 73 26
E-Mail: hannes.boekhoff@conti.de

Vincent Charles
A Continental AG gazdasági és pénzügyi sajtószóvivője
Telefon: +49 511 938-1364
Mobil: +49 (0) 173 314 50 96
E-mail: vincent.charles@conti.de

A sajtóközlemény letöltése