breadcrumbs
  1. Home
  2. Sajtóközleményei
  3. Pénzügyi információk

A Continental 2013-ban tovább erősödött, és túlteljesítette a korrigált operatív eredményre vonatkozó célkitűzését

Jan 14, 2014

  • Az autóipari beszállító nyilvánosságra hozta az előzetes mutatószámokat a 2013-as üzleti évre vonatkozólag
  • A forgalom a devizaárfolyam erős, negatív hatása ellenére közel 33,3 milliárd euróra nőtt
  • 2014-es kitekintés: a Continental több mint 5 százalékos bevétel növekedést tűz ki célul

Hannover, 2014. január 13. A Continental konszern 11,2 százalékos marginnal a korrigált operatív eredmény (korrigált EBIT) tekintetében túlteljesítette 2013-as célkitűzését. A nemzetközi autóipari beszállító, abroncsgyártó és ipari partner forgalma 2013-ban kissé növekedett az előző évhez képest, 33,3 milliárd euróra.

A sajtóközlemény letöltése

„Megtérült a befektetett hatalmas energia. Képesek voltunk a Dél-Európában és a feltörekvő piacok egy részében jelentkező konjunkturális visszaesést kiegyenlíteni és pozitív irányba billenteni. A sikert az erős euró jelentős negatív árfolyamhatása ellenére produkált közel 700 millió eurós növekedésnek köszönhetjük. A 3,7 milliárd euró korrigált EBIT a teljes Continental csoport rendkívüli teljesítményének eredménye. Ezzel 2013-ban is tovább haladtunk a siker évek óta követett útján“ - mondta Dr. Elmar Degenhart, a Continental igazgatóságának elnöke hétfőn az előzetes mutatószámok közzétételének alkalmából a Detroitban (USA) megrendezett Motorshow-n.

„2014-ben a maximum hat tonna összsúlyú személygépjárművek világszintű gyártásának csekély növekedését várjuk, a 2013-as 83 milliós darabszámról körülbelül 85 millióra. Ennek megfelelően több mint 5 százalékos forgalomnövekedést tűzünk ki célul, körülbelül 35 milliárd euróra. Meg kívánjuk erősíteni kétjegyű korrigált EBIT marginunkat“ - magyarázta Dr. Elmar Degenhart.

A Continental 2014. március 6-án teszi közzé előzetes üzleti mutatóit Frankfurt/Mainban.