breadcrumbs
  1. Home
  2. Sajtóközleményei
  3. Veyance

A Continental végrehajtja a Veyance megvásárlását a brazil kartellhatóság engedélyét követően

Jan 30, 2015

  • A kartellhatóságok hozzájárultak a megvásárláshoz, részben feltételekkel
  • A világméretű iparvállalat megerősítése és a globális jelenlét fokozása
  • A ContiTech 2013-as pro-forma forgalma 5,4 milliárd euró

Hannover/Fairlawn, USA, 2015. január 30. A Continental január 30-án megvásárolta az Ohio állambeli Fairlawnban működő amerikai Veyance Technologies Inc. kaucsukipari vállalatot, miután január 29-én a brazil kartellhatóság, a CADE (Council for Economic Defence) feltételek kikötése mellett hozzájárult a megvásárláshoz, és ezzel a kartelltörvény által előírt engedélyeket megadta. A nemzetközi autóipari beszállító, gumiabroncsgyártó és ipari partner Continental a vállalat történelmének jelenlegi korszakának legjelentősebb vásárlásával erősíti világméretű ipari vállalkozását. A tranzakció értéke 1,4 milliárd euró.

A Veyance a kaucsuk- és műanyagipari technológia terén a világ minden részén tevékenykedik, és 2013-ban kb. 1,5 milliárd eurós forgalmat bonyolított, amelynek 90%-a az ipari szektorból származott. Világszerte működő 27 üzemében 2013 végén összesen 8500 munkatársat foglalkoztattak. Emellett a Veyance Technologies forgalmának mintegy a felét az Egyesült Államokban realizálja. További fontos piacai Latin-Amerika, Afrika, Kína és Ázsia más országai. A termékek súlypontját a szállítóhevederek, a tömlők és a meghajtószíjak jelentik. A ContiTech és a Veyance 2013-ban együtt összesen kb. 5,4 milliárd eurós forgalmat értek el, és világszerte mintegy 38 000 dolgozót foglalkoztattak.

„A Veyance vállalatnak a mi ContiTech részlegünkbe történő integrálásával világméretű pozíciókat építünk ki a kaucsuk- és műanyagipari technológiák terén. Ezen kívül a Continental ezzel a vásárlással jelentős lépést tett stratégiai célja elérése felé, amelynek lényege a forgalmi részesedés további növelése az ipari és végfelhasználói üzletágban”, mondja Dr. Elmar Degenhart, a Continental igazgatótanácsának elnöke Hannoverben. „A vásárlást a Continental teljes egészében likvid eszközeiből és rendelkezésre álló hitelkeretéből finanszírozza. A Veyance azonnal pozitív módon járul hozzá a konszern eredményéhez.”

„A két vállalat összefogása mind a munkatársak, mind az ügyfelek számára nyereséget jelent majd”, mondja Heinz-Gerhard Wente, a Continental igazgatósági tagja és a ContiTech részleg vezetője. „A Veyance azokon a piacokon biztosítja a ContiTech jelenlétét, amelyeken eddig csak kis mértékben képviseltettük magunkat. Az is nagy jelentőségű, hogy ezzel a vásárlással ipari és végfelhasználói üzletágunkat jelentős mértékben kiépítjük, és így a ContiTech a gépkocsik eredeti felszerelésein kívül közel 60%-os forgalmi részesedésre tesz szert.” A jobb globális beállítottságból mindenek előtt a ContiTech Conveyor Belt Group (szállítószalag-rendszerek), Fluid Technology csoportja (tömlők és tömlővezetékek) és a Power Transmission Group (erőátviteli rendszerek) üzletágai profitálnak.

A vásárlás jelentőségéből kifolyólag a kartellhatóságok az elmúlt tizenegy hónap során világszerte vizsgálták a vásárlást és annak a mindenkori piacokra gyakorolt hatásait. Az illetékes kartellhatóság által meghatározott strukturális meggondolások figyelembe vétele érdekében a Continetal megvásárolja a Veyance légrugó-üzletágát a NAFTA-ban, valamint a jelenlegi brazíliai Veyance drótkötél-üzletágat. Az értékesítésre kerülő tevékenységekben összesen mintegy 600 munkatárs dolgozik.

Sajtóreferens

Antje Lewe

Sajtószóvivő

Sajtó- és PR-tevékenység

ContiTech AG

Vahrenwalder Straße 9

30165 Hannover

Telefon: +49 511 938-1304

Mobil: +49 160 4767260

E-mail: antje.lewe@contitech.de

www.contitech.de  

Vincent Charles

Gazdasági és pénzügyi sajtószóvivő

Vállalati kommunikáció

Continental AG

Vahrenwalder Straße 9

30165 Hannover

Telefon: +49 511 938-1622

Mobil: +49 173 3145096

E-mail: vincent.charles@conti.de

www.continental-presse.de

A sajtóközlemény letöltése (Word)