breadcrumbs
  1. Home
  2. Persberichten
  3. 140 jaar Continental

Continental – betrouwbare partner van de automobielindustrie en consumenten al 140 jaar

Apr 26, 2011

  • De banden- en rubberspecialist uit Hannover heeft zich ontwikkeld tot een leidende internationale automobieltoeleverancier
  • Continental is met momenteel ongeveer 155.000 medewerk(st)ers in alle belangrijke markten vertegenwoordigd
  • Continental-vestigingen overal ter wereld vieren dit met hun werknemers en klanten

Hannover, 26 april 2011. De internationale automobieltoeleverancier Continental viert dit jaar zijn 140-jarig bedrijfsjubileum: sinds de oprichting in 1871 heeft de onderneming uit Hannover zich ontwikkeld van een pure banden- en rubberspecialist tot een van de meest toonaangevende en internationaal opererende automobieltoeleveranciers ter wereld. „Onze klanten en zakenpartners profiteren van onze jarenlange ervaring, onze innovatiekracht, de continu voortschrijdende internationalisering en ons breed samengestelde productportflio in verschillende bedrijfsvelden“, vertelde dr. Elmar Degenhart, voorzitter van de raad van bestuur van Continental AG. „We staan als een deskundige en betrouwbare partner terzijde en geven tegelijkertijd ook in belangrijke mate vorm aan de huidige megatrends van de automobielindustrie veiligheid, informatie, milieu en betaalbare voertuigen.“ De 193 Continental-vestigingen wereldwijd maken plannen voor individuele jubileumfeesten voor hun medewerk(st)ers en klanten.

Download Persmededeling (Word)

Op 8 oktober 1871 werd Continental als „Continental-Caoutchouc- und Gutta-Percha Compagnie“ als naamloze vennootschap door negen in Hannover, Duitsland, gevestigde bankiers en industriëlen opgericht. Het stamkapitaal van toentertijd ongeveer 300.000 taler komt overeen met een huidig koopkrachtequivalent van circa 6,3 miljoen euro. In het moederbedrijf Hannover produceerden de circa 200 werknemers destijds onder andere rubberproducten zoals bedkruiken, speelgoedpoppen, gegommeerde stoffen en massieve banden voor koetsen en fietsen. De omzet bedroeg in de jaren rond 1880 ongeveer 3,3 miljoen mark. Dit komt overeen met een huidig koopkrachtequivalent van circa 21,5 miljoen euro. Ter vergelijking: in 2010 bedroeg de omzet van het Continental-concern wereldwijd 26 miljard euro.

Eind jaren twinitg van de vorige eeuw zijn belangrijke bedrijven van de Duitse rubberindustrie een fusie aangegaan. De daaruit ontstane „Continental Gummi-Werke AG“ produceerde vrijwel uitsluitend in Duitsland. Het exportaandeel steeg evenwel continu. De internationale organisatie van de onderneming kreeg echter pas vaart in de beginjaren tachtig van de twintigste eeuw. „Met de aankoop van de Europese bandenactiviteiten van het Amerikaanse Uniroyal Inc., de overname van de Noordamerikaanse bandenproducent General Tire, de verwerving van een meerderheidsbelang in het Portugese Mabor en de Tsjechische bandenproducent Barum heeft Continental zijn internationale activiteiten ook over de grenzen van Europa heen gebracht“, aldus Degenhart.

Deze ontwikkeling wordt ook gestaafd door de personeelscijfers: Waren er in 1990 met circa 51.000 werknemers nog bijna net zoveel werknemers in het binnen- als in het buitenland werkzaam, nu werkt meer dan tweederde van de rond 155.000 medewerkers van Continental niet in Duitsland.

Eind jaren negentig heeft het Continental-concern zich strategisch gereorganiseerd: De eerste stap was in 1998 de aankoop van de sector Automotive Brake & Chassis (Teves) van ITT Industries. In 2001 heeft Continental van Daimler de internationale elektronicaspecialist Temic gekocht . Daarmee kreeg de banden- en rubberspecialist Continental ook een tweede belangrijke poot in de automobieltoeleveringsindustrie om de cyclische bedrijfsactiviteiten beter te kunnen afveren. Met de aankoop van het bedrijfsonderdeel automobielelektronica van Motorola kon Continental in 2006 zijn activiteiten uitbreiden onder andere op het gebied van telematica. „Met de overname van Siemens VDO Automotive AG, de tot op heden grootste acquisitie uit de ondernemingsgeschiedenis, schoof Continental op naar de wereldtop van toeleveringsbedrijven voor de automobielindustrie.
Wij hebben daarmee tegelijkertijd de marktposities in Europa, Noord-Amerika en Azië versterkt“, verklaarde Degenhart.

Continental beschikt om te beginnen al over een uitmuntende kennistechnologie. Als eerste onderneming wereldwijd ontwikkelde Continental profielbanden voor automobielen (1904), de afneembare velg voor toerwagens(1908) en produceerde als eerste Duitse onderneming tubeless-banden (1943). Motoren werden met Continental-silentbloc (1932), een speciale rubber-metaalverbinding schok- en geluidsdempend gelagerd.

Tot op de dag van vandaag zet Continental vaart achter de ontwikkeling van sleuteltechnologieën totdat zij geschikt zijn om in serie geproduceerd te worden: de Elektronische Stabiliteitscontrole (ESC) wordt in 1998 als een vernieuwend, actief veiligheidssysteem van Continental in serieproductie gebracht. Dit jaar gaat ESC van Continental met de MK 100® als vierde generatie in productie. Alleen al in Duitsland is momenteel meer dan 80 procent van alle nieuw toegelaten voertuigen met ESC-systemen van verschillende producenten uitgerust. Continental heeft al sinds 1997 alle technologieën voor hybride aandrijvingen in zijn portfolio. Als eerste producent wereldwijd begint Continental 2009 met de serieproductie van lithium-ion-batterijen die in voertuigen met hybride aandrijving worden ingezet. Milieuvriendelijke drukdoeken die bij de productie tot 70 procent minder CO2-uitstoot hebben, worden onderscheiden met de prijs „Idee van het jaar 2011“.

Een groot aantal nieuwe registraties tonen de innovatiekracht van Continental aan: in 2011 worden in alle concernonderdelen vermoedelijk rond 1.100 uitvindingen voor een patent aangemeld.

In het moederbedrijf Hannover werken momenteel 6.500 medewerk(st)ers. Naast de hoofdvestiging van het concern zijn in de hoofdstad van de deelstaat Niedersachsen met name de drie rubberdivisies Personenwagen-banden, Bedrijfswagen-banden en ContiTech met kantoren, onderzoek en ontwikkeling en de productie vertegenwoordigd. In Hannover worden banden ontwikkeld en getest. Produceerd worden onder andere trillingstechniek zoals kussenblokmetalen voor een schok- en geluidsdempende motorlagering, aandrijfsystemen zoals v-riemen, multiribriemen, luchtveren, elektronische luchtveersystemen en luchtveermodules.

Hannes Boekhoff

Hoofd Media

Continental AG

Vahrenwalder Straße 9

30165 Hannover

Telefoon: +49 (0)511 938-1278

Fax: +49 (0)511 938-1055

E-mail: corporate-media-relations@conti.de
Karina Baake

Woordvoerdster Ondernemingscommunicatie

Continental AG

Vahrenwalder Straße 9

30165 Hannover

Telefon: +49 (0)511 938-1329

Fax: +49 (0)511 938-1055

E-Mail: corporate-media-relations@conti.de