breadcrumbs
  1. Home
  2. Persberichten
  3. Concern
  4. Elektrobit Automotive

Continental breidt software- en systeemkennis verder consequent uit

May 19, 2015

  • Aankoop van de software-specialist Elektrobit Automotive betekent uitbreiding aanbodscala
  • Rond 1.900 uitstekende software professionals versterken het Continental-ontwikkelingsteam

Hannover, 19 mei 2015. Het Continental-concern breidt zoals aangekondigd zijn systeem-  en software-expertise uit voor oplossingen in de automobielindustrie. De internationale automobieltoeleverancier koopt Elektrobit Automotive GmbH met zetel in Erlangen. Elektrobit Automotive is onderdeel van de Finse Elektrobit Corporation, die is genoteerd aan de NASDAQ OMX Helsinki. Het bedrijf is gespecialiseerd in zeer innovatieve software-oplossingen en werkt al meer dan tien jaar nauw samen met Continental. Voor de voltooiing van de aankoop zijn nog de vrijgave van de mededingingsautoriteiten en de goedkeuring van de jaarvergadering van aandeelhouders van Elektrobit nodig. De afronding van de koop wordt in het derde kwartaal van 2015 verwacht.

Picture download (JPG)

De raad van bestuur van Elektrobit Corporation heeft unaniem bepleit om de transactie goed te keuren en is van plan de aandeelhouders van het bedrijf uit te nodigen voor een algemene vergadering op of rond 11 juni 2015. Van enkele aandeelhouders die samen ongeveer 46 procent van de uitgegeven aandelen vertegenwoordigen, is er al een bindende toezegging dat zij zich niet zullen verzetten tegen de verkoop. De goedkeuring vereist een eenvoudige meerderheid.

Bij Elektrobit Automotive (inclusief e-solutions GmbH) ontwikkelen rond 1.900 specialisten namens toonaangevende autofabrikanten en systeemleveranciers efficiënte oplossingen voor complexe functies in en rond de auto. Voorbeelden hiervan zijn geavanceerde rijassistent- en infotainmentsystemen. Continental versterkt zich daarmee dus zowel in de ontwikkeling van actuele projecten als ook op het gebied van de technologische ontwikkeling van systemen voor het automatisch rijden. Continental heeft momenteel rond 11.000 werknemers in de software-ontwikkeling in dienst.

Contact voor Journalisten

Hannes Boekhoff

Hoofd Media

Continental AG

Telefoon: +49 (0) 511 938-1278

Mobiel: +49 (0) 170 762 73 26

E-mail: hannes.boekhoff@conti.de

Vincent Charles

Perswoordvoerder Economie en Financiën

Continental AG

Telefoon: +49 511 938-1364

Mobiel: +49 (0) 173 314 50 96

E-mail: vincent.charles@conti.de

Persbericht in word