breadcrumbs
  1. Home
  2. Persberichten
  3. Concern
  4. Bestuursraad

Hans-Jürgen Duensing benoemd tot nieuw lid van de bestuursraad van Continental AG

Dec 12, 2014

  • Verantwoordelijk voor de divisie ContiTech
  • Contract van Heinz-Gerhard Wente op eigen verzoek per 30 april 2015 beëindigd

Hannover, 10 december 2014. De raad van toezicht van Continental AG Hannover heeft in zijn vergadering van vandaag Hans-Jürgen Duensing (56) met ingang van 1 mei 2015 benoemd tot lid van de raad van bestuur van Continental AG. Hij wordt daar verantwoordelijk voor de divisie ContiTech en volgt daarmee Heinz-Gerhard Wente (63) op, wiens ambtsperiode na 40 jaar in de onderneming werkzaam te zijn geweest reglementair eindigt per 30 april 2015.

Download press picture
Hans-Jürgen Duensing

"We zijn verheugd met de heer Duensing een nieuwe divisieleider te hebben gevonden. Namens mijn collega's in de raad van toezicht wensen we hem voor zijn toekomstige taak het allerbeste en veel succes“, verklaarde prof. dr. Wolfgang Reitzle, voorzitter van de toezichtraad en voegde daaraan toe: “We zijn de heer Heinz-Gerhard Wente ook buitengewoon dankbaar voor zijn langdurige en waardevolle bijdrage die hij onvermoeibaar voor het bedrijf heeft geleverd. Samen met zijn team is hij erin geslaagd om onze rubberspecialist ContiTech te ontwikkelen vanuit een puur Duits bedrijf tot een internationaal concurrerende automobieltoeleverancier en industrieel partner met een regelmatig meer dan gemiddelde bijdrage aan het bedrijfsresultaat voor het concern. "

"We blijven onze strategische bedrijfsdoelstelling volgen om ons omzetaandeel met industriële klanten en eindgebruikers te verhogen naar 40 procent. Nu ligt dit bij ongeveer 28 procent. ContiTech levert hierbij een zeer waardevolle bijdrage ", aldus CEO dr. Elmar Degenhart en voegde hieraan toe: "Hans-Jürgen Duensing is ook weer een wegbereider van deze strategie in de bestuursraad. Hij zal deze koers met voortvarendheid voortzetten. "

Duensing werkt al meer dan 20 jaar bij ContiTech en is sinds mei van dit jaar lid van de bestuursraad van ContiTech AG. De afgestudeerde econoom is sinds 2005 verantwoordelijk voor de divisie Conveyor Belt Group. Deze is gevestigd in Northeim (Niedersachsen). Onder zijn leiding klom de Conveyor Belt Group op tot een van 's werelds toonaangevende aanbieders van transportbandsystemen met een omzet van ongeveer 600 miljoen euro. Het bedrijf heeft momenteel rond 4.000 medewerkers in dienst. Voorheen gaf Duensing ongeveer vijf jaar lang als lid van de bedrijfsleiding leiding aan het segment Automobiele eerste uitrusting van de aandrijfriemspecialist ContiTech Power Transmission Group. Duensings opvolger bij de Conveyor Belt Group moet voor zijn overplaatsing geregeld zijn.

Dr. Felix Gress

Hoofd Ondernemingscommunicatie
& Public Affairs

Continental AG

Vahrenwalder Straße 9

30165 Hannover

Telefoon: +49 (0) 511 938-1485

Fax: +49 (0) 511 938-1055

E-mail: prkonzern@conti.de


Antje Lewe

Perswoordvoerdster
Economie & Financiën

Continental AG

Vahrenwalder Straße 9

30165 Hannover

Telefoon: +49 (0) 511 938-1364

GSM: +49 (0) 160 476 72 60

E-Mail: antje.lewe@conti.de


Persbericht voor download