breadcrumbs
  1. Home
  2. Persberichten
  3. HD HYBRID

Een band voor twee werelden

Sep 7, 2010

Barneveld, 7 september 2010. De divisie bedrijfswagenbanden van Continental Banden Groep BV verwacht in de komende vijf jaar  een veranderende vraag naar bedrijfswagenbanden in het goederentransport. Op de aangedreven as zullen dan de multifunctionele banden zoals de nieuwe „HD HYBRID“ domineren. Een band, die zowel voor het langeafstandsverkeer als voor regionaal verkeer kan worden ingezet.  

De eigenschappen van de HD HYBRID zullen waarschijnlijk vele transporteurs overtuigen, want het brede inzetbereik vereist geen compromissen: Continental belooft zelfs een nog hogere kilometerprestatie als de moderne zusjes HDL2 en HDR2 voor respectievelijk het langeafstandsverkeer en het regionaal transport. Hetzelfde geldt voor de rolweerstand en het brandstofverbruik. „Voor wagenparkbeheerders, die hun voertuigen niet alleen in het langeafstandsverkeer of regionaal transport inzetten, is de HD HYBRID daarom de juiste keus“, beklemtoont Frank Langman, de bij Continental voor bedrijfswagenbanden verantwoordelijke Product Manager.

De door Frank Langman gedefinieerde doelgroep groeit: Transportondernemingen moeten hun voertuigen vandaag de dag nog flexibeler inzetten als vroeger. Het pure langeafstandsverkeer of de regionale inzet neemt af. De disciplines complete vrachten en stukgoed groeien beide en dat leidt tot andere eisen aan banden. „Speciaal daarvoor hebben we de HD HYBRID ontwikkeld. Deze band is geschikt voor beide werelden“, aldus Langman.

Tegen deze achtergrond is Continental ervan overtuigd, dat de HD HYBRID al in enkele jaren „onze meest verkochte band voor de aangedreven as wordt – en 50 procent van ons eigen assortiment banden voor aangedreven assen zal uitmaken“, schat Langman. Momenteel wordt dit segment bij Continental nog duidelijk door de allroundband HDR2 gedomineerd. Door het geïntegreerde bandenvernieuwingsprogramma zal de wijziging van de markt nog meer versnellen: fleetowners, die tot op heden kozen voor de modellen HDL2 en HDR2, kunnen op basis van het identieke karkas bij de vernieuwing kiezen voor een HD HYBRID loopvlak.

Downloads:

Persmededeling als DOC (117 KB)

Bild 01 (JPG, 6 MB)

Bild 02 (JPG, 144 KB)

___________________________________

Contact:

Marketing & Communicatie Coördinator

Continental Banden Groep B.V.

Postbus 11

3770 AA Barneveld

Tel.: +31 (0) 342 497-911

Fax: +31 (0) 342 497-960

E-Mail: wim.brouwer@conti.nl
Mediadatabank op Internet:

www.mediacenter.continental-corporation.com