breadcrumbs
  1. Home
  2. Persberichten
  3. HSL 2

Hogere loadindex voor Continental bedrijfswagenbanden

Sep 28, 2010

  • Nieuwe HSL 2 voor voertuigen met hogerdraagvermogen op de stuuras 
  • XL markering voor toekomstige generaties bedrijfswagens

Barneveld, 28 september 2010. De nieuwe Continental HSL2 2 ECO-PLUS XL band voor langeafstandsverkeer kann hogere lasten op de vooras van toekomstige generaties bedrijfswagens aan. Zijn draagvermogen wird in het kader van een echnische doorontwikkeling aan de toekomstige eisen aangepast. Kilometerprestatie en robuustheid zijn overtuigend, een geoptimaliseerde rolweerstand zorgt voor een duidelijke vermindering van het brandstofverbruik. De hogere loadindex van de nieuwe band met verlengde levensduur vormt de basis voor toekomstige bedrijfswagenbanden voor bouwverkeer, die met uitgebreide uitstoot-reinigingstechnieken, veiligheidsinrichtingen en allerlei comfort-accessoires voor de cabine steeds meer gewicht naar de vooras verleggen.

De voor begin 2013 geplande strenge Euro-6-uitstootnorm stelt eisen aan de bedrijfswagenproducenten op het gebied van nieuwe motoren met uitgebreide uitstootreinigings- en reduceringstechniek. Met katalysatoren, uitlaatgas terugvoer, stofdeeltjesfilters en duidelijk groterekoelinstallaties neemt de gewichtsbelastung op devooras van bedrijfswagens duidelijk toe. Met het oog op deze nieuwe eisen aan moderne bedrijfswagenbanden presenteert Continental nu al de vooras-varianten met verhoogd draagvermogen van de verleden jaar met groot succes geïntroduceerde hoogtechnologische bandengeneratie HSL 2 ECO-PLUS.

 Naast zijn belang voor toekomstige bedrijfswagenontwikkelingen speelt de nieuw ontwikkelde HSL 2 ECO-PLUS XL band voor langeafstandsverkeer met rond de 500 kilogram verhoogd draagvermogen per as een belangrijke rol bij speciaaltransporten met daarbijbehorende hoge lasten op de vooras. Daartoe behoren onder andere autotransporten, tank- en silotrekkers of voertuigen met container- en wisselbak opbouw. Deze toepassingen maken vandaag de dag al een vijfde van alle langeafstandsverkeer over de weg uit en belasten door hun gewichtsverdeling in de trekker vooral de banden op de stuuras.

De nieuwe Continental-langeafstandsverkeerbanden zijn een optimaal afgestemde combinatie van verhoogd draagvermogen, kostenbesparing en comfort met de bijzonder gunstige kilometerprestaties van de uit 2009 stammende bandengeneratie 2. De HSL 2 ECO PLUS XL is de eerste band van de tweede generatie met verhoogd draagvermogen. Hij wordt aangeboden in de gangbare maten 315/70 R 22.5 voor standaard toepassingen met maximaal 8 ton aslast en de 315/60 R.22.5 voor volumetransport met 7,5 ton aslast.

De voor lage rolweerstand geoptimaliseerde langeafstandsverkeerbanden bereikt zijn duidelijk verhoogde draagvermogen door een aantal constructieve en materiaaltechnische aanpassingen. Om het draagvermogen van de nieuwe met XL voorziene bandentypen met 2 loadindextreden ofwel rond de 500 kilo gewicht per as met enkele montage te verhogen, zetten de Continental-technici een zelf ontwikkelde rubbercompound, een zo genoemd cap-en-base-mengsel bij het loopvlak en de onderlaag in, die via een speciaal procédé op het karkas wordt aangebracht.

 Samen met het nieuw gevormde staalkoordmateriaal uit zeer stijf kwaliteitsstaal en een vernieuwde karkassstructuur worden de door extra gewichtsbelasting optredende krachten en hogere temperaturen optimaal opgevangen. De dankzij speciale materiaalkeuze koeler werkende loopvlakcompound zorgt ook bij hogere belasting voor een zeer lage rolweerstand. Met hun, op rolweerstand geoptimaliseerde, zijwaarts verspringende lamellenprofiel behoren de Continental-langeafstandsverkeerbanden met verhoogd draagvermogen tot de meest gunstige producten in verbruik in hun klasse.

De HSL 2 ECO-PLUS XL bedrijfswagenband met verhoogd draagvermogen is beschikbaar in de maten 315/60 R22.5 met Loadindex (LI) 154 en 7,5 ton draagvermogen per as en 315/70 R22.5 met Loadindex (LI) 156 en 8,0 ton draagvermogen per as.

Downloads:

Persmededeling als DOC (103 KB)

Bandenafbeelding (JPG, 136 KB)

___________________________________

Contact:
Marketing & Communicatie

Continental Banden Groep B.V.

Postbus 11

3770 AA Barneveld

Telefoon: +31 (0) 342 497 231

Fax: +31 (0) 342 497 960

E-Mail: persinfo@conti.nl

Mediadatabank op internet:

www.mediacenter.continental-corporation.com