ContiRoadAttack 2 GT: De specialist voor de zware motoren!

Sep 12, 2011

·         Nieuwe versie met extra karkaslaag
·         Lichtvoetige rijeigenschappen
·         Stabiel rijgedrag tijdens hard remmen
·         Slijtvast compound voor een hogere kilometrage

Hannover, september 2011.

Speciaal voor zwaardere, comfortabele tourmotoren, zoals bijvoorbeeld de BMW R 1200 RT heeft Continental de RoadAttack 2 serie uitgebreid. De nieuwe GT versie is special ontworpen om aan de eisen van deze “Gran Tursimo” motoren te voldoen. In vergelijking met de ‘normale’ RoadAttack 2 is de GT versie uitgerust met een extra karkaslaag, welke het draagvermogen en de veerkracht vergroot. Natuurlijk zijn de lichtvoetige rijeigenschappen van de RoadAttack 2 bewaard gebleven. De nieuwe GT versie is herkenbaar aan het opschrift GT achter het woord RoadAttack 2.


De nieuwe ContiRoadAttack 2 GT is voorzien van de innovatieve Traction Skin technologie. Het ruwe oppervlak van het loopvlak zorgt voor een extreme korte inrijperiode van de band en verhoogt daardoor de veiligheid tijdens de eerste kilometers. Dit is mogelijk gemaakt door de speciale coating in de vulkanisatiemal, waardoor er geen (siliconen-)losmiddelen nodig zijn tijdens de productie. Een Continental motorband voorzien van Traction Skin is van meet af aan ‘Ready2ride’, een echte veiligheidsfeature voor de motorrijder! Continental rust sinds de introductie van deze unieke feature al haar nieuwe motorbanden uit met deze nieuwe technologie.

 Naast bovengenoemde feature is de RoadAttack 2 GT ook voorzien van de inmiddels bewezen Continuous Compound technologie. Met een slijtvast middengebied garandeert deze technologie een hoge kilometrage. Daarbij zorgt de zachte schouder voor meer grip in de bochten. Het unieke aan Continuous Compound technologie is, dat er met één rubber compound een harder midden en zachte schouders wordt verkregen zonder overgangen. Dit wordt gerealiseerd door toepassing van temperatuurzones in de vulkanisatiemal, waardoor de mate van vulkanisatie beïnvloed wordt.Voor de Duitse markt is de ContiRoadAttack 2 inmiddels vrijgegeven voor de volgende motoren:

BMW R 1100 S, BMW R 1200 R, BMW R 1200 RT, BMW R 1200 S, BMW R 1200 ST,
K 1200 GT en K 1200 RS.
Deze lijst zal continu worden uitgebreid.

De GT wordt geproduceerd in Korbach, Duitsland en is beschikbaar in de maten 120/70 ZR 17 M/C en 180/55 ZR 17 M/C.

Contact:

Marketing & Communicatie
Continental Banden Groep B.V.
Postbus 11
3770 AA Barneveld
Telefoon: +31 (0) 342 497 282
Fax: +31 (0) 342 497 960
E-Mail: persinfo@conti.nl