breadcrumbs
  1. Home
  2. Deplasare automatizatã
  3. Cinci întrebări pentru dr. Elmar Degenhart referitoare la mobili

Cinci întrebări pentru dr. Elmar Degenhart referitoare la mobilitatea viitorului

Mobilitatea individuală a viitorului se află în faţa unor mari provocări. Combustibilii fosili sunt mai limitaţi, urbanizarea ia amploare, oamenii îmbătrânesc şi doresc să-şi păstreze mobilitatea proprie până la vârste cât mai înaintate. Trebuie să oferim răspunsuri în aceste privinţe. De aceea, lucrăm la tehnologii care permit la nivel mondial o mobilitate atât sigură şi eficientă, cât şi inteligentă, şi la un preţ cu adevărat convenabil.

Dr. Elmar Degenhart

Preşedintele Consiliului de administraţie

  

  
 „Continental creează mobilitatea viitorului.”

Automobilul propriu îşi pierde atractivitatea în viitor?

Marea majoritate a oamenilor se deplasează cu plăcere cu automobilul şi nu doresc să renunţe la acesta în viaţa de zi cu zi. Acest lucru este arătat de studiile noastre din 2015 privind mobilitatea. În acest context, şofatul este şi rămâne o activitate motivată mai ales emoţional şi mai puţin raţional. De aceea, preconizăm pe termen mediu o creştere a cerinţei de automobile proprii.

Acest lucru este valabil şi în cazul generaţiei tinere?

Contrar celor auzite în permanenţă, se aplică următorul argument: generaţiile viitoare doresc în continuare să deţină propriul automobil. Însă, acesta trebuie să fie mai inteligent. Deoarece, şofatul nu trebuie să încetinească, sau chiar să împiedice, intensificarea comunicării între oameni. Până acum, automobilul constituia ultimul spaţiu cvasi-lipsit de internet pe traseul de la birou înspre casă. În viitor, acesta va trimite, recepţiona şi procesa mai rapid informaţiile pe cale digitală. Depinde şi de industria automobilelor în sine, cu realităţile vieţii şi dorinţa generaţiei tinere de a ţine pasul şi, de exemplu, de a extinde oferta serviciilor de reţele pentru utilizarea în autovehicul.

Unul dintre obiectivele companiei Continental este cel de face disponibilă tuturor mobilitatea individuală.  Aceste lucru nu înseamnă că din cauza numărului mai crescut de autovehicule are de suferit siguranţa în trafic?

Prin mantaua sa de protecţie a datelor autovehiculului şi a informaţiilor celorlalţi participanţi la trafic, automobilul viitorului va putea să prevină chiar şi mai bine accidentele, de la bun început.

În prezent, eroarea umană este cea care provoacă 95 de procente din numărul total de accidente. Principalele motive în ceea ce priveşte acest lucru sunt lipsa experienţei, oboseala şi şofatul în stare de ebrietate. Noi dorim să sprijinim şi să reducem sarcinile şoferilor auto în mod direcţionat, pentru a mări siguranţa în traficul rutier. Baza în acest sens o constituie sistemele de asistenţă a şoferului. Aceste sprijină şoferul auto încă de acum, cum ar fi de exemplu, sistemul de asistenţă la frânare şi indicarea recunoaşterii unghiului mort în oglinda exterioară.

De ce este atât de importantă conexiunea la reţea a autovehiculului?

Odată cu extinderea conexiunii în reţea, autovehiculele sunt mai inteligente, ele fiind parte din internet. Cu ajutorul senzorilor de proximitate, cum ar fi camerele video şi sistemele de detecţie radar, aceste îşi percep propriul mediu. Sistemele de asistenţă a şoferului evaluează datele primite de la senzori şi pot interveni asupra vehiculului în situaţii periculoase. Prin schimbul de date dintre autovehicule între ele şi între acestea şi infrastructura de transport sunt posibile transformarea accidentelor în ceva de domeniul trecutului, reducerea consumului de combustibil şi chiar şi creşterea confortului la şofat. Date importante, precum situaţia traficului sau condiţiile meteorologice pot fi compactate în informaţii printr-un aşa-numit back-end, în principiu un centru de calcul, acestea fiind disponibile participanţilor la trafic în timp real. Acest lucru permite adaptarea timpurie şi mai rapidă a situaţiei respective de rulare la cerinţele actuale şi în cazul eventualelor pericole. Astfel, vehiculele învaţă în viitor „să vadă după colţ” şi să recunoască un blocaj în trafic cu mult timp înaintea angajării într-o curbă. Vehiculul conectat la reţea constituie un aspect cheie al mobilităţii viitoare.

Cum pot fi concepute vehiculele pentru a fi mai ecologice?

Cu cât populaţia lumii este mai mobilă cu atât este mai important ca această mobilitate să fie sustenabilă, pentru ca beneficiile şi consumul de energie să fie echilibrate. Motorul convenţional va continua să fie sistemul principal de acţionare a vehiculului mult timp după anul 2020. De aceea, ca şi înainte, ne bazăm pe dezvoltarea continuă a tehnologiilor de acţionare pentru motoare pe motorină şi benzină.

Concomitent însă, este imperativă electrificarea vehiculelor. În acest mod continuăm să reducem emisiile de CO2 şi să protejăm astfel lumea în care trăim. În acest sens, ne concentrăm pe o electrificare personalizată. Pentru aceasta, combinăm punctele forte respective ale motoarelor convenţionale cu cele ale motoarelor electrice.