breadcrumbs
  1. Home
  2. Siguranţă
  3. Future Mobility

Cum putem minimiza rezistenţa la rulare fără a pierde aderenţa?

15 procente                                               
Distanţa de frânare a anvelopei noastre ContiPremiumContact 5 se scurtează faţă de modelul anterior cu până la 15 procente pe carosabil umed. Aceasta reuneşte rezistenţa mică la rulare, randamentul mare de mers şi manevrarea precisă cu proprietăţi confortabile de rulare.   

Distanţa de frânare, viteza în curbe, acceleraţia, distribuţia puterii, greutatea maximă admisă – pe o suprafaţă de mărimea unei cărţi poştale sunt decisive pentru comportamentul la rulare. Suprafaţa de aşezare a pneurilor formează un contact unic cu drumul şi transferă întreaga putere a autovehiculului. Acest lucru face ca pneurile să fie într-adevăr una dintre cele mai importante componente.

Cea mai mare provocare este de a asigura siguranţă maximă prin distanţe de frânare mici şi aderenţă mare şi, în acelaşi timp, de a micşora consumul de combustibil prin rezistenţă minimă la rulare. Tocmai la acest aspect lucrează în fiecare zi experţii noștri de la Divizia Anvelope.

Cum pot ajuta cauciucurile la economisirea de carburant?

Din 2002 am putut micşora cu opt procente rezistenţa la rulare la diferite linii de anvelope pentru camioane şi remorci. Aceasta reduce consumul de motorină cu 1.600 de litri la un rulaj anual de 150.000 de kilometri.

La anvelopele pentru autoturisme am ajuns la o reducere cu o treime a rezistenţei la rulare. Simultan au fost îmbunătăţite considerabil proprietăţile anvelopelor în ceea ce priveşte siguranţa.

Conflictele fizice care apar în timpul dezvoltării pneurilor le rezolvăm treptat, cu noile tehnologii, la un nivel net superior.

Cum închidem cercul în producţia de anvelope?

La sfârşitul anului 2013 se va pune în funcţiune fabrica ContiLifeCycle din Hanovra. Prin integrarea regenerării suprafeţei de rulare a anvelopelor de camioane şi reciclarea cauciucului, am reuşit să închidem ciclul de viaţă al anvelopei – o inovaţie pe plan mondial. Cu ajutorul noului procedeu, procentul de material reciclat din anvelopele noi poate fi aproape dublat.

Cum putem testa noile anvelope mai precis şi independent de vreme?

Pentru a putea pregăti proprietăţile optime ale anvelopelor pentru fiecare autovehicul, sunt necesare condiţii de testare perfecte. Pentru aceasta, în 2013 am pus în funcţiune prima instalaţie mondială de testare a anvelopelor complet automatizată, independentă de condiţiile meteo. Pe terenul nostru de testare Contidrom, există o hală de 300 de metri lungime care adăposteşte suprafeţe de rulare care pot fi înlocuite hidraulic, cu diverse straturi acoperitoare. În diverse condiţii climatice care pot fi simulate, autovehiculele de testare fără şofer pot fi accelerate până la 120 de km/h în numai 100 de metri. Apoi urmează manevra de frânare printr-un robot de frânare – întotdeauna la fel de puternic, exact în acelaşi punct şi cu reglare ABS. Cele până la 100.000 de frânări pe an ne oferă o multitudine de date extrem de precise.

Cât de individualizată trebuie să fie o anvelopă?

De când producem anvelope pentru camioane, adică de aproximativ 90 de ani, în centrul interesului nostru în ceea ce priveşte anvelopele pentru autovehicule utilitare se află clientul care gândeşte ca un întreprinzător.  Pentru el reinventăm mereu anvelopele. Aceasta înseamnă pentru transportator un consum de combustibil mai mic pe autostradă, pentru pasagerii din autocare mai mult confort şi siguranţă, pentru administratorii de porturi mai multă stabilitate la autovehiculele de ridicare, iar pentru constructori anvelope puternice pe care nu le pot uza beţele şi pietrele. Clienţii noştri lucrează în condiţii dure. Noi avem grijă de anvelopele potrivite. La eficienţă optimă

6 domenii de afaceri
Anvelope pentru dotarea iniţială a autoturismelor
Comerţ cu anvelope de schimb pentru autoturisme EMEA (Europa, Orientul Mijlociu şi Africa)
Comerţ cu anvelope de schimb pentru autoturisme „The Americas” (America de Nord, America Centrală şi America de Sud)
Comerţ cu anvelope de schimb pentru autoturisme APAC (Regiunea Asia-Pacific)
Anvelope pentru autoutilitare
Anvelope pentru vehicule pe două roţi