breadcrumbs
  1. Home
  2. Comunicate de presă
  3. Comitetului Director

Hans-Jürgen Duensing, nou numit în Consiliul de administraţie al Continental AG

Dec 10, 2014

  • Va fi responsabil pentru Divizia ContiTech
  • Contractul lui Heinz-Gerhard Wente, predecesorul său, ia sfârşit la cererea acestuia la data de 30 aprilie 2015

Hanovra, 10 decembrie 2014. În şedinţa sa de astăzi, Consiliul de supraveghere al Continental AG, Hanovra, l-a numit în Consiliul de administraţie al Continental AG pe Hans-Jürgen Duensing (56 de ani), cu intrare în vigoare de la data de 1 mai 2015. Acesta va fi responsabil de Divizia ContiTech, urmându-i lui Heinz-Gerhard Wente (63 de ani), al cărui mandat oficial ia sfârşit în mod normal la data de 30 aprilie 2015, după mai mult de 40 de ani în cadrul companiei.

Download press picture
Hans-Jürgen Duensing

„Suntem încântaţi că datorită domnului Hans-Jürgen Duensing am câştigat un director de divizie foarte experimentat. În numele colegelor şi colegilor mei din cadrul Consiliului de supraveghere, îi dorim numai bine şi mult succes în îndeplinirea sarcinilor care îi vor reveni”, a specificat preşedintele Consiliului de supraveghere al companiei Continental, prof. dr. Wolfgang Reitzle, aducând şi următoarea completare: „În acelaşi timp, îi mulţumim extraordinar de mult domnului Heinz-Gerhard Wente pentru valoroasa și neobosita sa contribuţie adusă companiei de-a lungul anilor. Împreună cu echipa sa, acesta a reuşit să dezvolte ContiTech, prin specialişti în cauciuc şi mase plastice, de la o companie pur germană la un furnizor internaţional şi partener industrial competitiv pentru sectorul de componente auto, cu o contribuţie periodică peste medie la profitul concernului.”

„Continuăm să avem în vedere atingerea obiectivului strategic al companiei, acela de a creşte participarea noastră la cifra de afaceri spre valoarea de 40%, prin clienţi industriali şi consumatori finali. În prezent, acesta se situează la aproximativ 28%. În acest sens, ContiTech aduce o contribuţie foarte valoroasă”, a afirmat preşedintele Consiliului de administraţie, dr. Elmar Degenhart. El a adăugat că: „Hans-Jürgen Duensing este un alt protagonist în cadrul acestei strategii care aparţine Consiliului de administraţie. El va continua în mod consecvent această traiectorie.”

Duensing lucrează de peste 20 de ani pentru ContiTech, iar din luna mai a acestui an a devenit membru al Consiliului de administraţie al ContiTech AG. Din anul 2005, economistul a condus unitatea comercială Conveyor Belt Group, avându-şi sediul în localitatea Northeim din Saxonia Inferioară. În perioada administrării de către acesta, Conveyor Belt Group s-a transformat într-unul dintre furnizorii de top la nivel global pentru sisteme de benzi transportoare, cu o cifră de afaceri de aproximativ 600 milioane de euro. Aceasta are în prezent un număr de aproximativ 4.000 de angajaţi.

Anterior, pentru o perioadă de aproximativ cinci ani, Duensing a condus în calitate de membru al administraţiei, segmentul pentru echiparea iniţială a automobilelor din cadrul grupului de specialişti pentru curele de transmisie, ContiTech Power Transmission. Succesiunea lui Duensing în cadrul grupului Conveyor Belt trebuie reglementată până la mutarea acestuia.

Dr. Felix Gress

Directorul departamentului de comunicare
şi afaceri publice

Continental AG

Vahrenwalder Straße 9

30165 Hanovra

Telefon: +49 (0) 511 - 1485

Fax: +49 (0) 511 938 - 1055

E-mail: prkonzern@conti.de


Antje Lewe

Ofiţer de presă al Departamentului
economic şi financiar

Continental AG

Vahrenwalder Straße 9

30165 Hanovra

Telefon: +49 (0) 511 938-1364

Mobil: +49 (0) 160 476 72 60

E-mail: antje.lewe@conti.de


Descarcă aici comunicatul de presă