breadcrumbs
  1. Home
  2. Comunicate de presă
  3. Veyance

Continental realizează achiziţia Veyance după aprobarea din partea autorităţii anti-trust braziliene

Jan 30, 2015

  • Atorităţile anti-trust aprobă achiziţia, sub rezerva parţială a respectării unor condiţii
  • Consolidarea afacerii industriale la nivel mondial şi extinderea prezenţei globale
  • Cifra de afaceri pro forma a ContiTech pentru anul 2013 se situează la 5,4 miliarde de euro

Hanovra/Fairlawn, S.U.A, 30 ianuarie 2015. Continental a realizat la 30 ianuarie, în Fairlawn/Ohio, achiziţia companiei americane de fabricare a cauciucului Veyance Technologies Inc, după ce la data de 29 ianuarie tranzacţia a fost aprobată şi de autoritatea anti-trust CADE (Consiliul pentru protejarea economiei), sub rezerva respectării unor condiţii, existând astfel aprobările legale anti-trust necesare. Furnizorul internaţional pentru industria de automobile, producătorul de anvelope şi partenerul industrial Continental îşi consolidează prin cea mai importantă achiziţie segmentele mai noi ale companiei sale din cadrul afacerii industriale pe care o derulează la nivel mondial. Tranzacţia înregistrează un volum de 1,4 miliarde de euro.

Veyance îşi desfăşoară activitatea la nivel mondial în sectorul tehnologiilor pentru cauciuc şi mase plastice, obţinând în 2013 o cifră de afaceri de aproximativ 1,5 miliarde de euro, din care aproximativ 90 de procente din afacerea derulată în sectorul industrial. În cele 27 de fabrici din întreaga lume, la sfârşitul anului 2013 îşi desfăşurau activitatea 8.500 de angajaţi. Pe de altă parte, Veyance Technologies şi-a realizat aproximativ jumătate din cifra de afaceri în S.U.A. Celelalte pieţe importante sunt cele din America Latină, Africa, China şi alte ţări asiatice. Produsele pe care se pune accentul sunt benzile transportoare, furtunurile şi curelele de antrenare. Împreună, ContiTech şi Veyance au înregistrat în anul 2013 o cifră de afaceri de aproximativ 5,4 miliarde de euro, având la nivel mondial aproximativ 38.000 de angajaţi.

„Prin integrarea Veyance în divizia noastră ContiTech ne extindem poziţia deţinută la nivel mondial în sectorul tehnologiilor pentru cauciuc şi mase plastice. În plus, prin această achiziţie, Continental se apropie cu încă un pas semnificativ de obiectivul strategic, acela de a creşte în continuare aportul la cifra de afaceri a activităţii din sectorul industrial şi a celei adresate consumatorilor finali”, spune preşedintele Consiliului de administraţie Continental din Hanovra, dr. Elmar Degenhart. „Continental a finanţat integral achiziţia din active lichide şi linii de credit disponibile. Veyance va aduce imediat o contribuţie pozitivă la rezultatul concernului.”

„Decizia comună a celor două companii va fi un câştig atât pentru angajaţi, cât şi pentru clienţi”, spune Heinz-Gerhard Wente, membru al Consiliului de administraţie Continental şi şef al Diviziei ContiTech. „Veyance consolidează poziţia ContiTech în cadrul pieţelor în care am fost subreprezentaţi până acum. O importanţă deosebită o are şi faptul că prin achiziţie ne-am extins în mod semnificativ activitatea din sectorul industrial şi cea adresată consumatorilor finali, astfel încât aproximativ 60 de procente din aportul la cifra de afaceri a ContiTech provine din afara segmentului pentru echiparea iniţială a automobilelor.” Orientarea mai bună la nivel global va aduce beneficii în primul rând diviziilor Conveyor Belt Group (sisteme de benzi transportoare), Fluid Technology (furtunuri şi conducte) şi Power Transmission Group (sisteme de acţionare) din cadrul ContiTech.

Din cauza importanţei achiziţiei, în ultimele unsprezece luni autorităţile anti-trust au analizat la nivel global achiziţia şi efectele acesteia asupra pieţelor relevante. Pentru a răspunde îngrijorărilor structurale exprimate de anumite autorităţi anti-trust, Continental va vinde atât compania Veyance cu activitate în sectorul pernelor de aer din NAFTA, cât şi actuala companie Veyance cu activitate în sectorul benzilor din cabluri de oţel din Brazilia. În cadrul activităţilor care trebuie înstrăinate lucrează în total aproximativ 600 de angajaţi.

Persoană de contact pentru jurnalişti

Antje Lewe

Reprezentant de presă

Şefa Departamentului pentru relaţii cu presa şi relaţii publice

ContiTech AG

Vahrenwalder Straße 9

30165 Hanovra

Telefon: +49 511 938-1304

Mobil: +49 160 4767260

E-mail: antje.lewe@contitech.de

www.contitech.de

Vincent Charles

Ofiţer de presă al Departamentului economic şi financiar

Departamentul de comunicare

Continental AG

Vahrenwalder Straße 9

30165 Hanovra

Telefon: +49 511 938-1622

Mobil: +49 173 3145096

E-mail: vincent.charles@conti.de

www.continental-presse.de

Download Comunicat de presă (Word)