Continental Tagline
Javaslatok
Alapkőletétel: jól halad az új vállalati központ építése

Dr. Elmar Degenhart, Dr. Ariane Reinhart és Wolfgang Schäfer az időkapszulával.

© Continental AG

Alapkőletétel: jól halad az új vállalati központ építése

  • A munkálatok a menetrend szerint haladnak
  • 2021-ben adják át az új épületet
  • Dr. Elmar Degenhart vezérigazgató: „Vállalati kultúránk képzi azt az alapot, amire az új központunkat építjük!”

Budapest, 2019. május 8. - A Continental technológiai vállalat letette új főhadiszállásának alapkövét Hannoverben. Dr. Elmar Degenhart vezérigazgató és az igazgatótanács tagjai, Dr. Ariane Reinhart és Wolfgang Schäfer közreműködött az építkezés ünnepélyes, szerdai megnyitóján a helyszínen, a Hans-Böckler-Allee-n. Így, az építési munkálatok a menetrendnek megfelelően haladnak.

Az alapkőletétel ceremónia egyik kiemelt eleme volt egy rézből készült időkapszula, amelyet a szimbolikus alapkő belsejébe helyeztek, és melyben egy gumiabroncsgyárból származó gumidarab, a Continental vállalati magazin legfrissebb száma, valamint a Continental által kifejlesztett és sorozatgyártott elektromos jármű teljesítményelektronika központi alkatrésze kapott helyet. Ezek a tárgyak egyszerre jelképezik a technológiai vállalat gyökereit és jövőjét. Miután az alapkövet egy betonlemezzel lefedték, az igazgatótanács tagjai az ünnepélyes kalapácsütések megtételével zárta le az eseményt.

© Continental AG

„Az autóipar jelenleg keletkezése óta a legnagyobb változáson megy át, és mi is kivesszük a részünket ennek a változásnak az alakításából” – mondta Dr. Deneghart az ünnepségen. „A jövőben meg fog változni az, ahogyan együtt dolgozunk és együttműködünk. Nagyobb rugalmasságot adunk az alkalmazottainknak, segíteni fogunk nekik abban, hogy saját munkamodelleket dolgozzanak ki, és együtt tudjanak működni más divíziókkal is. Ahhoz, hogy ezt elérjük, optimalizálni kell a munkahelyeiket. Mindehhez vállalati kultúránk és értékeink adják az alapot, és az új központunk erre az alapra épül. Az épületben sok nyitott terület és egymáshoz kapcsolódó rész is lesz, olyan közösségi helyiségek, ahol az emberek találkozhatnak, beszélgethetnek, csakúgy, mint ahogyan a városok is rendelkeznek utcákkal és terekkel.  És mivel a városokban házak is vannak, új főhadiszállásunkban is lesznek a pihenést és koncentrációt elősegítő helyiségek. Mi így járulunk hozzá az összekapcsolt, rugalmas és bizalmon alapuló munkakörnyezet és az összetartozás szellemének elősegítéséhez.”

Dr. Elmar Degenhart, Dr. Ariane Reinhart és Wolfgang Schäfer az időkapszulával. © Continental AG

 

Nyitott és összekapcsolt szerkezet

A müncheni HENN építőipari vállalat által tervezett új központ 1250 alkalmazottnak ad majd helyet, és tartalék területtel is rendelkezik, amellyel a jövőben 1600 főre lehet bővíteni a kapacitását. A több épületből álló székhely a Pferdeturm-hoz közel eső Hans-Böckler-Allee északi és déli részein fekvő két telken fog felépülni. Az komplexum északi és részeit különböző gyaloghidak fogják összekötni, melyek közül a leghosszabb egy oszlop nélküli 71 méteres, a Hans-Böckler-Allee-n átívelő híd lesz. Mindez jól jelképezi az épületegyüttes a városban betöltött szerepének jelentőségét, hiszen ez a lenyűgöző látvány fogja fogadni az ebbe a modern és fejlődő városba érkező látogatókat. Zöld övezetek, egészségközpont és saját napközi otthon is létesül, amelyek segítségével az alkalmazottak képesek lehetnek megtalálni a munka és pihenés közti egészséges egyensúlyt. A helyszínen elegendő parkolóhely áll majd rendelkezésre autók és biciklik számára is, két parkolóházban.

© Continental AG

Nyílt teres irodakialakítás

Az új központban létesülő munkakörnyezetet a nyílt terek fogják jellemezni, melyeket a legmodernebb technikai felszereléssel fognak ellátni. „Ez a nyitott és közösségi hozzáállás a csapatokon belül és a divíziók közt agilis és rugalmas együttműködést tesz lehetővé” – mondta Dr. Ariane Reinhart. A Continental ennek kapcsán egy speciális teszthelyszínt épített a jelenlegi vállalati központ területén. A 330 m2-es Worspace Lab elnevezésű, az új terveknek megfelelően berendezett projekt ezt a térbeli koncepciót szimulálja, és lehetőséget ad az alkalmazottaknak, hogy már most megismerkedjenek a jövőbeli munkakörnyezetükkel. „A Workspace Lab nem csak a munkatársak bevonásra jó példa, de azt is megtestesíti, hogy mit is értünk itt a Continentalnál a jövő innovatív munkahelye alatt.” – mondta Reinhart. 

A munkálatok a tervek szerint 2021 végére fejeződnek be

Az új globális központ alapszerkezetének építése még 2019 márciusában kezdődött meg, és az alagsorok első falai már a helyükre is kerültek. Az alapszerkezet befejezését 2019 végén / 2021 elején bokrétaünneppel teszik majd emlékezetessé, a teljes épület átadása pedig a tervek szerint 2021-ben fog sor kerülni, éppen abban az évben, amikor a Continental a 150. évfordulóját ünnepli.

A rézből készült időkapszulában helyett kapott egy gumiabroncsgyárból származó gumidarab, a Continental vállalati magazin legfrissebb száma, valamint a Continental által kifejlesztett és sorozatgyártott elektromos jármű teljesítményelektronika központi alkatrésze. Ezek a tárgyak egyszerre jelképezik a technológiai vállalat gyökereit és jövőjét. © Continental AG

Kapcsolat

Hornyacsek Zoltán országos vállalati kommunikációs vezető / Head of Country Communication Continental Hungaria Kft. Távíró köz 2-4 H-2040 Budaörs, Hungary Mobil: +36 30 381 8265 E-mail: